Hirdetés

Jakab Ferenc: Nagyon megugorhat a halálozások száma a következő hetekben

Jakab Ferenc: Nagyon megugorhat a halálozások száma a következő hetekben

2020. szeptember 16. - 07:35
0 komment

 

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésben – amelyet a 444 szemlézett – elmondta, hogy napról napra többen és többen vannak lélegeztetőgépen, és 80 százalékuk soha nem jön le a lélegeztetőgépről.

Forrás: youtube

Hirdetés

Jakab Ferenc szerint senkit se tévesszen meg, hogy eddig viszonylag kevesen haltak meg. A floridai példa is azt mutatja, hogy 4–5 hétig csak a fiatalok fertőződnek, és kevés a haláleset, aztán elkapják az idősek is, és a halálozás is az egekbe szökik.

„Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni” – mondta Jakab.

Miközben tavasszal a világ élvonalába tartoztunk a járvány féken tartását illetően, addig mára Franciaország után a második legrosszabb helyzetbe szorultunk, népességarányosan csak a franciáknál fertőződnek meg többen jelenleg.

És a jövő is nagyon sötétnek tetszik. A virológus semmi jóval nem tudta biztatni a hallgatóságát. „Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány. Ez a fekete igazság” – mondta Jakab Ferenc.

A kutató szerint történtek előrelépések a betegség kezelését illetően, de nagyon nehéz egyértelműen igazolni a kipróbált szerek hatékonyságát. Azt reméli, hogy az év végére pozitív eredményei lesznek a vakcinateszteknek, és így a jövő év első felében megkezdődhet a tömeggyártás.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások