Hirdetés

Iványi Gábor: Tömegek éheznek, miközben Orbán a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait

Iványi Gábor: Tömegek éheznek, miközben Orbán a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait

2020. július 30. - 09:50
0 komment

 

A keresztelést sem bántam meg egy pillanatra sem, ma is ugyanúgy megtenném – mondta Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapító lelkésze a HVG-ben, amikor arról kérdezték, mit gondol ma arról, hogy ő keresztelte meg Orbán Viktor gyermekeit. A lelkész a magyar közállapotokról, a NER-ről és a hozzá kapcsolódó szervezetek mindennapi nehézségeiről, valamint saját magánéletéről is beszélt.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Ehhez tette hozzá:

Megjegyzem, Kövér László édesapját is én temettem el, ma sem gondolkodnék azon, hogy megtegyem, és megadjam neki és a családnak a végső nyugalmat. (…) Ha Orbán Viktor vagy bárki más a hatalom környékéről lelkipásztori szolgálatot kérne, legyen szó esküvőről, keresztelőről, vagy akár temetésről, elvállalnám, ezt nem tagadom meg. (…) De eszembe jutott valami. Ha egyikőjük megkérne, hogy a lopott házát szenteljem fel, arra nemet mondanék.

A karmelita kolostor felszenteléséről azt mondta:

Én ezt nem tettem volna meg. Ugyanis miközben látható tömegek éheznek, Orbán Viktor a dőzsölés szimbólumában tölti mindennapjait, és nem akar tudomást venni ezekről az emberekről. Ez ugyanolyan képmutatás, mint az, hogy kereszténydemokráciának hívja, amiben élünk.

Az interjút végül azzal zárta Iványi:

A félelem egyik fajtája a féltés, amiből sok van bennem. Féltő, aggodalmaskodó apa vagyok, miközben féltem az országot is. Félek attól, hogy elvész Magyarország jövője, mert átalusszuk azt, ami most történik, és képtelenek leszünk felkelni és a saját lábunkra állni. Ezzel a félelemmel és keserűséggel fogom tenni továbbra is a dolgom, amíg élek.

 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások