Hirdetés

Ismét a veszélyhelyzet meghosszabbítására készül a kormány

Ismét a veszélyhelyzet meghosszabbítására készül a kormány

2021. november 24. - 14:20
0 komment

 

Semjén Zsolt nyújtotta be a vonatkozó törvénytervezetet.

unsplash.com

Hirdetés

Ismét salátatörvényt nyújtottak be a kormány részéről a parlamentbe. Most Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A csomag legfontosabb intézkedése az, hogy 2022 júniusáig meghosszabbítanák a vészhelyzetet a koronavírusra tekintettel. Mivel a törvény sarkalatosnak minősül, ezért a megszavazásáshoz kétharmados többségre van szüksége a kormánynak.

A vészhelyzetből fakadó rendkívüli jogrend értelmében a kormánynak gyors reagálásra van módja. Ebben az időszakban kiadott kormányzati rendeletek ugyanis egyes törvényeket felülírhatnak. A vészhelyzet jelentésével részletesebben a katasztrófavédelmi törvény foglalkozik, bemutatva azt, hogy döntően milyen területeken hozhatnak rendeleteket. Ezek a járműforgalom, a közterületi tartózkodás, a gyülekezés esetleges korlátozása vagy a kitelepítés - természetesen nem minden eset a járványhelyzetre vonatkozhat. 

A kormány mozgástere a katasztrófavédelmi törvény értelmében nagyon nagy vészhelyzeti időben. Mindenről, amiről azt látja, hogy arra a vírus terjedése elleni védekezésben szükség van, azt meglépheti.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások