Hirdetés

Ismét szomorú hírek Afganisztánból: 60 civil és 4 katona hunyt el

Ismét szomorú hírek Afganisztánból: 60 civil és 4 katona hunyt el

2021. augusztus 27. - 06:00
0 komment

 

A kabuli robbantásoknak döntően civilek lettek az áldozatai.

MTI fotó

Hirdetés

Több robbanás is megrázta tegnap a forrongó Afganisztánt. A kabuli repülőtéren két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. Az áldozatok száma meghaladja a hatvanat - több fajsúlyos nemzetközi hírportál állítása szerint. Hatvan afgán civil és 4 amerikai tengerészgyalogos katona lehet az elhunytak között. Az orosz külügyminisztérium viszont csak 13 halálos áldozatról adott hírt.

Megrázó részletről számolt be az AP hírügynökség. A szerkesztőség úgy értesült, hogy az egyik merénylő ott követte el gaztettét, ahol emberek egy szennyvízcsatorna vizében állva kerestek enyhülést a hőség ellen. Az áldozatok emiatt a szennyvízbe zuhantak. A Guardian pedig arról írt, hogy egy fegyveres tüzet nyitott a várakozókra a reptér bejáratánál.

Az amerikai hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy a terrorcselekményeket az Iszlám Állam helyi csoportja hajtotta cégre, akik meghaladják radikalitásban a tálibokat. Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter pedig azt közölte, hogy a német hadsereg befejezte mentő hadműveletét, ahogy Kanada és Norvégia is leállította a tálib fordulat miatti evakuálást. A britek Boris Johnson rendelkezése szerint így folytatják a mentést, ahogy Macron vezetésével Franciaország is.

Via 444

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások