Hirdetés

Ismét nagykövetekkel találkozott Márki-Zay Péter

Ismét nagykövetekkel találkozott Márki-Zay Péter

2021. november 26. - 12:20
0 komment

 

A múlt heti nagyköveti találkozó után ismét sor került egyre.

MMM fotó

Hirdetés

Ismét nagykövetekkel találkozott Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A mostani találkozót Ronan Gargan, a Budapestre akkreditált ír nagykövet szervezte. Részt vettek még Románia, Szlovákia, Svédország, Dánia, Litvánia, Lettország, Portugália és Görögország nagykövetei. "A korrupció elleni küzdelemről, az elszámoltatásról, a választási csalások megakadályozásáról, valamint Magyarország európai elkötelezettségéről is szó volt" - írta Facebook-bejegyzésében Márki-Zay Péter.

A múlt héten már tartottak egy hasonló találkozót. Azt Marc Dillard amerikai ügyvivő szervezte, aki meghívta Budapestre a hódmezővásárhelyi politikust. Azon a megbeszélésen akkor az Egyesült Államok képviselőjén túl Ausztria, Hollandia, Japán, Írország és Ukrajna képviseltette magát. A korrupció elleni küzdelmen és a választások tisztaságán túl, akkor átbeszélték a születőben lévő új magyar alkotmánytervezetet és a jogállamiság helyzetét is.

Ezeken a találkozókon kívül Márki-Zay Péternél vendégeskedett már Paul Fox brit nagykövet is. A miniszterelnök-jelölt kedden pedig Pozsonyban Mikulas Dzurindával, a volt szlovák kormányfővel is találkozott.

Via Telex

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások