Hirdetés

Ismét megakadályozta a nemzetbiztonsági bizottság működését a Fidesz

Ismét megakadályozta a nemzetbiztonsági bizottság működését a Fidesz

2022. január 18. - 11:13
0 komment

 

Hiába hívtak össze rendkívüli ülést a bizottság ellenzéki tagjai.

Facebook fotó

Hirdetés

Hiába hívott össze rendkívüli bizottsági ülést Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, mert a fideszes képviselők nem vettek rajta részt. Stummer János mellett a további ellenzéki tagjai a bizottságnak a Völner-ügy részleteiről, továbbá Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kiszivárgott hangfelvételéről kértek volna felvilgáosítást.

Meghívták az ülésre Völner Pál átvilágításait végző Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőit, Sztojka Attila botrányában pedig az AH képviselőin tól a Belügyminisztérium illetékeseit is. Az ülésnek azonban még a napirendjét sem tudták elfogadni, mert a kormánypárti képviselők hiányában a testület nem volt határozatképes.

"A kormánypártok mindent elkövetnek (…), hogy a számukra kellemetlen ügyeket így vagy úgy, de elsumákolják" - nyilatkozott Stummer az ülés utáni sajtótájékoztatón. "2014-ben és 2018-ban is így történtek az események. A kampányban a Fidesz-KDNP képviselői elbújnak a felelősség elől. Titkolóznak, szaboltálnak, bojkottálnak" - tette hozzá Molnár Zsolt a testület MSZP-s tagja.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások