Hirdetés

Ismét magyarázkodni kényszerül a Fidesz a Néppártban

Ismét magyarázkodni kényszerül a Fidesz a Néppártban

2021. február 16. - 08:12
0 komment

 

A Klubrádió elhallgattatása miatt írt "tájékoztató jegyzetet" az Európai Bizottságnak és a Néppárt tagjainak a Fidesz.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt EP-képviselői is megkapták azt a levelet, amelyben a Fidesz a Klubrádió ügyét magyarázza. A kormánypárt szerint "álhírek és hamis értelmezések" jelentek meg a rádióval kapcsolatban. A Politico birtokába került levélből a lap több részletet nem idézett.

Európai Bizottság Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatóságának a főigazgatója, az olasz Roberto Viola is fogalmazott egy iratot a magyar állandó uniós képviseletnek, amelyben aggodalmát osztotta meg. Szerinte a Klubrádió "erősen megkérdőjelezhető jogi okok miatt" veszítette el frekvenciáját. A főigazgató megkérdőjelezte, hogy "e használati jogok megújítását szabályozó magyar jogszabályok és annak a módja, ahogy a Médiatanács ezt végrehajtotta, tiszteletben tartja-e az uniós jogot és az arányosság elvét".

Az igazságügyért felelős EU-s biztos a belga Didier Reynders a Politiconak azt nyilatkozta, hogy "a 2021-es bizottsági jogállami jelentésekben talán nagyobb hangsúlyt kaphat a médiaszabadság, emellett azt is vizsgálják majd, hogy a Bizottság által megfogalmazott kritikákra voltak-e érdemi és pozitív változások az adott tagállamban".

Via Azonnali


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások