Hirdetés

Ismét kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen

Ismét kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen

2021. július 15. - 16:19
0 komment

 

A homofóbtörvény és egy mesekönyv megbüntetése miatt indul eljárás Magyarországgal szemben.

MTI fotó

Hirdetés

Az Európai Bizottság sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy jogsértési eljárást indít hazánk ellen. Az orosz mintájú homofób törvény miatti uniós felháborodás után számítani lehetett erre. Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy "ez a törvény szégyenletes". Már akkor jelezte, hogy a kormánynak megküldik majd jogi kifogásaikat a jogszabállyal kapcsolatban. A kormány reagált is rá, de az felvetéseket az nem tette zárójelbe.

Az Európai Bizottság most bejelentette, hogy a vizsgálat során hat pontot találtak, ahol az adott törvény ellentétes a közösségi joganyaggal. Ezek ugyanazok a tételek, amelyeket már korábban jeleztek is a magyar kormány felé. Az e-kereskedelemről és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelveket, a szolgáltatások és áruk szabad mozgására vonatkozó uniós irányelvet valamint az adatvédelemre vonatkozó szabályozást is megsérti a magyar jogszabály.

Ehhez még hozzájön az is, hogy a Bizottság amiatt is kötelezettségszegési eljárást indít, ahogy a Meseország mindenkié című könyvvel a magyar hatóságok bántak. Felszólították ugyanis a kiadót, hogy tüntesse fel a könyvön azt, hogy az „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” tár az olvasók elő.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások