Hirdetés

Ismét előkerült a Fidesz kizárása a Néppárt frakciójából

Ismét előkerült a Fidesz kizárása a Néppárt frakciójából

2021. február 16. - 15:53
0 komment

 

A 444 információi szerint úgy módosulhat az Európai Néppárt alapszabálya, hogy könnyebben lehessen tagokat kizárni.

MTI / Szecsődi Balázs

Hirdetés

Az Európai Néppárt parlamenti frakciójának alapszabály-módosítására készülnek, amely tervezetében gondoltak arra is, hogy tagokat könnyebben lehessen kizárni közülük - értesült a 444. Sőt, jelen állás szerint úgy fest, hogy kifejezetten a Fidesz miatt készül ez az új alapszabály.

A képviselőcsoport szabályának módosítását szerkesztők azt tervezik, hogy a néppárti EP-képviselőknek a jövőben lehetőségük legyen egy egész delegáció, ne pedig pusztán egyes képviselők kizárása mellett dönteni. A kérdés decemberben merült fel a frakcióban, amikor Deutsch Tamás kijelentésével megsértette Manfred Weber frakcióvezetőt és vele együtt a pártot is. Deutsch akkor vonakodás után bocsánatot kért (végül több ízben is megtette ezt), de kizárni nem tudták, csak jogait függesztették fel.

A 444 információi szerint a januárban elkészült új alapszabály-tervezet bírja a szükséges támogatást a frakción belül ahhoz, hogy megszavazzák a módosítást. Egy fontos kérdésben azonban még nem jutottak dűlőre, minősített (kérharmados) vagy sima többség kelljen-e a kizáráshoz.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások