Hirdetés

Ismét bünteti a kormány Iványi Gábor egyházát

Ismét bünteti a kormány Iványi Gábor egyházát

2021. február 23. - 08:23
0 komment

 

Most a NAV csapott le a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségre.

Facebook fotó

Hirdetés

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET), azaz az Iványi Gábor vezette egyházat összesen 246 millió forintra büntette az adóhatóság, amelyből 90 millió forint késedelmi díj. A közösség egyesülete, az Oltalom Karitatív Egyesület ezt a Facebook oldalán tette közzé.

"Azt az összeget, ami jogosan járna, és évek óta mégsem kapjuk meg, mi sem tudjuk visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában" - írta az Egyesület a bejegyzésben. Az állam ugyanis súlyos milliókkal, egészen pontosan egy milliárd forinttal tartozik az egyháznak, amit az Emberi Jogok Európai Bírósága kártérítésként ítélt meg neki azért, mert az új egyházi törvényt megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét, és ezzel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget szabálytalanul zárta ki az egyházak sorából. Ezt a pénzt az állam azonban azóta sem fizette meg a közösségnek, amely egyházat rendre bírságokkal sújt azóta is.

A MET közleményében hangsúlyozza, hogy a hiányzó összeget nem magára fordítaná az egyház, hanem rászorulókat segítene vele, ahogy tette eddig is. Ezer munkavállaló megélhetésével játszik a kormány, mert ahogy írják, "amennyiben a NAV nem látja be úgy, mint a Nemzeti Közművek az ősz folyamán, hogy a gázelzárással várnia kell, és szükséges a tárgyalás útjára lépnünk, és nem ad haladékot, akkor márciusban nem tudunk bért fizetni".

Ugyanakkor napokkal ezelőtt kiderült, hogy az egyház visszakapta a 0444-es technikai számot, így aki tud és akar, adója egyházaknak felajánlható 1 %-át átadhatja a MET-nek.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások