Hirdetés

Ingyenes mentálhigiéniás programmal segíti a pedagógusokat az UNICEF

Ingyenes mentálhigiéniás programmal segíti a pedagógusokat az UNICEF

2021. május 12. - 08:42
0 komment

 

A mentális egészség fenntartása az UNICEF egyik célja. Mostani programjukba minden a gyermekjóléti alapellátásban, és a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó szakember és pedagógus jelentkezhet.

Stock photo

Hirdetés

A mentális egészség szakértői ingyenesen segítik az arra rászoruló pedagógusokat, jellemzően egy tanóra hosszúságú ülés alatt beszélgetnek a résztvevőkkel.

„A gyermekvédelemben dolgozók a gyermekotthonokban és nevelőszülői hálózatokban a karantén alatt is fáradhatatlanul gondoskodnak a családjukból kiemelt gyerekekről. A feladatuk most megterhelőbb, mint bármikor, hiszen az intézményekben a pandémia fellángolása miatt szigorú kijárási és látogatási tilalom lépett életbe. A gyerekek nem találkozhatnak a családjukkal, a bezártság fokozott mentális megterhelést jelent, növelheti a falakon belüli erőszakot. Az amúgy is kis létszámú stáboknak nehéz körülmények között kell biztosítaniuk a gyerekek tanítását. A digitális oktatásra való átállással a tanárokra is komoly teher nehezedik, megnövekedett munkaidőben, jelentős stressz mellett kell teljesíteniük felelősségteljes feladataikat. Minden támogatásra szükségük van ahhoz, hogy bírják erővel és kitartással az előttük álló heteket.”, olvasható az UNICEF magyar oldalán. A jelentkezést a szervezet honlapján, az alábbi linken találják meg.

(unicef.hu)

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások