Hirdetés

Indonézia oltási-terve a munkásokat helyezi az idős korosztály elé

Indonézia oltási-terve a munkásokat helyezi az idős korosztály elé

2021. január 05. - 15:28
0 komment

 

Világszerte a legtöbb ország, ahol már elkezdték a lakosság oltását, vagy létrehoztak egy oltási tervet, az idős, úgynevezett veszélyeztett korosztályt előbb olttatja be a koronavírus elleni vakcinával, azonban indonéz kormány a 18-60 év közötti polgárait olttatja be az egészségügyi dolgozók után.

Stock photo

Hirdetés

Többek közt Amerikával és az EU-val ellentétben Indonézia a Kínában fejlesztett Sinovac vakcinát használja majd. A több mint százmillió adag megrendelt oltóanyagból 3 millió már meg is érkezett. Míg nyugaton a Pfizer-BioNTech, Modena, vagy az oxfordi vakcinát már több helyen elfogadták, ezen cégek oltásaihoz a dél-ázsiai ország csak az év második vagy harmadik negyedévében jut hozzá. - írja a Reuters.

Sokan úgy vélik, ez a stratégia a halálozási számokat egy időre nem fogja befolyásolni, viszont a vírus terjedését képesek lesznek jobban lassítani. Az említett korosztály szociálisan aktívabb, több emberrel érintkezik naponta, és ingáznia is szinte nap mint nap kell. A kormány úgy reméli, azzal, hogy a legnagyobb fogyasztó korosztályt helyezik elsőbbségbe, a gazdaságot is képesek lesznek jobban óvni, ám így is visszaesést jósolnak, az amúgy nagyon jó ütembe fejlődő országban.

Budi Gunadi Sadikin indonéz egészségügyi miniszter szerint ahhoz, hogy immunitást érjenek el, a lakosság kétharmadát, azaz körülbelül 181.5 millió embert kéne beoltaniuk, és előreláthatólag nem lehet tudni, ezt mikor érik el.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások