Hirdetés

Így parkoltok ti!

Így parkoltok ti!

2020. február 07. - 09:16

 

A fejétől bűzlik a hal, avagy miért szabálytalankodunk.

Hirdetés

Látom a felháborodást a veszprémi propagandamédiában arról, hogy az emberek nem tudnak parkolni. Tény: nem tudnak. Mint kisgyerekes apuka, aki sokszor nem fér el a járdán a tilosban parkolók miatt, szintén szembesülök ezzel. Ahogy sok minden mással: a buszmegállókban dohányzókkal, a közterületen alkoholt fogyasztókkal, a blokkot nem adó zöldségessel, a zebránál nem lassító autósokkal, a mindenhol ködlámpát használókkal, és lista majdhogynem végtelen.

De vajon ezek a szabálysértések miért természetesek a polgároknak? Miért gondolják úgy, hogy ha előadás van a színházban, akkor széltében-hosszában elfoglalhatják az Iskola utcát úgy, hogy közben a Szeglethyben üres a parkolóház? A válasz roppant egyszerű. Az egyszerű polgár csak másolja azt a viselkedésmódot, amelyet megtapasztal. Azt, hogy az ország és a város vezetői büntetlenül csinálnak szinte mindent. Az ország első számú vezetője egy olyan ember, akinek nincs megtakarítása, és mégis rábízza a többség az ország vezetését. Nem állunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a vagyonbevallása hazugság, miközben hősünk dublőrje vezeti a Forbes éves listáját. Aztán ott a másik, aki annyi pénzt keresett 2019-ben, amennyit lehetetlen a bevallott számok alapján. S ott vannak a képviselők, akiknek már a saját törvényük szerint is börtönben a helyük, na de akkor ki biztosítja a gyűlölködéshez oly elengedhetetlen 2/3-ot? Kis városunkban a polgármester félrenéz, amikor röpke félmilliárddal megrövidítik a várost, ahelyett, hogy megtenné a büntetőfeljelentést, aztán van olyan, aki házat újíttat fel közpénzből, és van, akinek meg hirtelen százmilliós háza nő Budán. És folytathatnánk a csinovnyikokkal is, akik orvosi magánklinikát kapnak a Fideszhez való lojalitásért, vagy négyszázezres fizetést fals állás formájában, mint Fidelitas ifjúsági tanácsadó.

Szóval az egyszerű polgár úgy gondolja, ha fent szabad, és a kutyát sem érdekli, akkor a saját szemétdombján neki is szabad. Bemegy az egyirányúba, mert arra rövidebb, elfoglalja a kocsijával az egész járdát, mert miért ne, eldobja a csikket, mert itt ő a király.

A veszprémi propagandamédia újdonsült főszerkesztője pedig azzal bizonyíthatná lokálpatriotizmusát és szakmaiságát, ha az így parkoltok ti helyett megírja az így loptok ti cikket is. Addig az egész csak hangulatkeltés.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások