Hirdetés

Igazságügyi biztos: Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

Igazságügyi biztos: Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!

2021. május 11. - 17:44
0 komment

 

Didier Reynerds-cel találkozott Varga Judit Brüsszelben.

Európai Bizottság fotója

Hirdetés

"Konstruktív és őszinte légkörben zajlott a megbeszélés" - nyilatkozta az EU igazságügyi biztosa, Didier Reynders keddi reggeli találkozójáról Varga Judit igazságügyi miniszterrel. A Euronews úgy tudja, hogy a biztos arra kérte a magyar minisztert, hogy gondolják újra az Európai Ügyészséghez való csatlakozásukat.

"Még a portugál elnökség alatt továbbléphet a hetes cikkely szerinti eljárás" - írta Twitterén a biztos a mai találkozóról, amelyen a jogállamiság volt a fő téma, benne az unió éves jogállamisági jelentése, amelyet Deutsch Tamás bírált nemrég. Reynders-nek még a mostani portugál elnökség alatt kell újabb meghallgatást szerveznie a hetes cikkely szerinti eljárás ügyében. A Euronews úgy értesült, hogy a biztos figyelmeztette Vargát, Magyarországnak lépéseket kell tennie azért, hogy alkalmazza az Európai Törvényszék ítéleteit.

A biztos tweetjében erről nem írt, hogy információk szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra buzdította Varga Juditot, továbbá arra kérte őt, hogy a magyar igazságügyi szervek alakítsanak ki jó kapcsolatot a közös európai bűnüldözési szervvel.

Via Euronews


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások