Hirdetés

Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést Szél Bernadett a Budapest–Belgrád vasútépítés miatt

Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést Szél Bernadett a Budapest–Belgrád vasútépítés miatt

2020. május 24. - 08:57

 

A független képviselő szerint a Kínai Kommunista Párt diktál a Fidesznek.

Forrás: Facebook/Szél Bernadett

Hirdetés

„Feljelentést tettem a Budapest–Belgrád vasútvonal felújítási beruházása kapcsán hűtlen kezelés gyanújával. A kihallgatásra készen állok, a nyomozati anyagokba betekintést fogok kérni” – tudatta Szél Bernadett országgyűlési képviselő szombati közleményében.

Szerinte már most is bőven fizetjük „a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt nászajándékát”: a kormány épp 82 milliárd forintot csoportosít át a projektre az idén eredetileg betervezett 61 milliárd forintos kiadáson felül, vagyis csak 2020-ban a kormány csak erre a beruházása 143 milliárd forintot szán – írta Szél. 

Arra is emlékeztetett, hogy egy törvénymódosítás után a külügyminiszter csak „A Kínai Népköztársaság Kormányának álláspontját beszerezve” dönthet a beruházás iratainak nyilvánosságáról.

„Az tehát a dolog egyik fele, hogy a Kínai Kommunista Párt diktál a kormánynak, miközben az minket tele szájjal hazaárulózik”, „de mindeközben mi – a magyar adófizetők és választópolgárok – nem ismerhetjük meg a kínai hitel kondícióit, a beruházás indokoltságát, a megtérülés kilátásait. Fizethetünk, de nem kérdezhetünk” – írja a politikus.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások