Hirdetés

Holnap felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát

Holnap felfüggesztik Völner Pál mentelmi jogát

2021. december 13. - 13:07
0 komment

 

Döntött a mentelmi bizottság.

Facebook fotó

Hirdetés

A mentelmi bizottság a mai napon tárgyalta Polt Péter kezdeményezését Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről. Ahogy arra számítani lehetett, a bizottság úgy határozott, hogy javasolja az országgyűlésnek a mentelmi jog felfüggesztését. A Fidesz ugyanis előrejelezte, hogy így fognak dönteni. Az országgyűlés holnap dönt majd róla.

A mentelmi bizottság ülésén Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa felvetette, hogy Varga Judit igazságügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök felelősségét is vizsgálni kellene a botrányban. Völner Pál Varga Judit legfontosabb bizalmasa, legfontosabb jobbkeze volt” - fogalmazott az ellenzéki politikus, majd megjegyezte, hogy minden fontos, kényes feladatot a helyettesésére bízott a miniszter. Orbán felelősségét Kocsis-Cake abban látja, hogy a sajtóhírek szerint ő már sokkal korábban értesült az ügyről.

A Legfőbb Ügyészség szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy Völner rendeszeresen fogadott el 2-től 5 millióig terjedő összeget a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. Őt már novemberben letartóztatták.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások