Hirdetés

Hogy kicselezzék az abszurd szabályokat 12 tüntetést hirdetnek a Fudan ellen

Hogy kicselezzék az abszurd szabályokat 12 tüntetést hirdetnek a Fudan ellen

2021. május 25. - 08:28
0 komment

 

Június 5-ére 12 tüntetést hirdettek meg a szervezők.

Déli Városkapu - Budapest Fejlesztési Központ

Hirdetés

A Mérce volt főszerkesztője, Jámbor András, aki Budapest 6-os körzetében a Szikra Mozgalom jelöltjeként elindul az előválasztáson, tüntetést hirdetett a Fudan Egyetem épülő budapesti kampusza ellen. A hatályos szabályozás szerint azonban egy szabadtéri rendezvény - beleértve a politikai eseményeket is - csak 500 fővel lehet megtartani. Azért, hogy kikerüljék ezt a korlátozást a szervezők egyszerre 12 tüntetést hirdettek meg, és jelentettek be külön-külön a rendőrségen.

Jámos András elmondta, hogy "bár mindegyik a Hősök tere környékéről indul, azok területileg és időpontilag is egymástól eltérően indulnak majd a Kossuth térre". Az elképzelés szerint a Kossuth téren egy nagylétszámú gyülekezést tartanak, amin csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A közelben viszont több kisebb, 500 fő alatti tüntetést is rendeznek, amire azonban bárki elmehet.

A tüntetés leírásában a szervezők a tüntetés célját így határozzák meg: 'Az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak egy vadászkiállításra és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat. Azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye, amiről a kormány végig hazudott. Ott tartunk, hogy a Fidesz a magyar diákok lakhatását és jövőjét árusítja ki azért, hogy a kínai diktatúra elitegyetemét hozhassa az országba.'

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások