Hirdetés

Hihetetlen nagyvonalúság: Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok a Kliktől

Hihetetlen nagyvonalúság: Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok a Kliktől

2020. július 07. - 06:46
0 komment

 

Fejenként kerek ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a veszprémi tankerület pedagógusnap alkalmából. A jutalmat ők naptár formájában vághatták zsebre. Máshol naptárt se kaptak a Klebelsberg Központtól, írja a narancs.hu.

A kép illusztráció

Hirdetés

Kivételezett helyzetben érezhetik magukat azok a veszprémi pedagógusok, akik tanévben nyújtott teljesítményét külön elismerte a Klebelsberg Központ. Az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet veszprémi tankerületi központja fejenként ezer forint jutalomban részesítette a tanárokat, tanítókat a pedagógusnap megkoronázásaként.

Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege így elérte a 60 ezer forintot. Ez szükségképpen kreatív megoldásra sarkallta az intézményvezetőt, amikor döntenie kellett, hogy mihez kezdjen ennyi pénzzel, hogyan fordítsa leghasznosabban s igazságosan a kitüntetettek javára. A megoldást a tanárok számára nélkülözhetetlen eszközben találta meg: az ezer forintokból zsebnaptárakat vásároltak számukra. Ennek köszönhetően a veszprémi pedagógusokra pontosan illik az anyagi elismerést jelző kifejezés:

zsebre tehették a jutalmat.

A naptár mellé járt az emberi erőforrások miniszterének buzdító levele is, amelyben megköszönte fáradhatatlan munkájukat, amint példaképként állnak a gyerekek előtt, kudarcból előnyt kovácsolnak és kiállnak magukért – ez pedig külön megbecsülést érdemel.

„Egy jó pedagógus nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni. Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek… Köszönöm Önöknek, hogy a koronavírus-járvány idején kitartóan, alázattal teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért” – írta Kásler Miklós.

Pedagógusnap alkalmából Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere is köszöntötte a pedagógusokat június elején,

felkiáltójellel meghálálva példa nélküli helytállásukat.

Pénzbeli elismerés az erkölcsi, szakmai megbecsülést kifejező szavakhoz sajnos nem járt, az ilyenkor kiosztandó Ranolder-díjak átadását is elhalasztották.

A narancs.hu megkérdezte a Klebelsberg Központot, mely tankerületekben fejezték ki elismerésüket anyagilag is a pedagógusoknak, de tíz nap alatt sem válaszoltak kérdéseikre. Ugyanakkor a Klebelsberg Központ veszprémi tankerülete szintén elég szemérmesen hallgatott a pedagógusok ezerforintos átalányjutalmáról.

Pedagógusnap alkalmából annak a három tanárnak közölték a nevét, akik kiemelkedő oktató-nevelő munkájuk elismeréseként Lámpás díjakat vehettek át. Az ezekhez tartozó pénzjutalmak összegét sajnos nem nevesítették, csupán a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-t említik, amely vállalat a dísztárgyaival támogatta meg a kitüntetéseket.

Pedig nyilván

lett volna helye a jutalomnak,

hiszen a Pedagógusok Szakszervezete járványhelyzeti távoktatással kapcsolatos felmérésében a pedagógusok fokozott stresszről, az oktatás lebonyolításával kapcsolatban saját zsebből fizetendő költségekről, túlmunkáról, egészségkárosodásról számoltak be.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások