Hirdetés

Hiába a járvány, a felcsúti futball világ virágzik

Hiába a járvány, a felcsúti futball világ virágzik

2021. március 31. - 12:07
0 komment

 

A Puskás FC Kft. közzétette 2020-ra vonatkozó pénzügyi beszámolóját.

MTI / Beliczay László

Hirdetés

A Puskás FC Kft., amely a felcsúti futballakadémia, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA), illetve az akadémia csapatát is üzemelteti, közzétette a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolóját. A világjárvány okozta gazdasági megrendülés láthatóan nem rázkódtatta meg a céget. Az nemhogy megőrizte anyagi helyzetét, hanem még erősített is rajta. Összességében 3,85 milliárd forintos plusszal zárta az évet a klub, a tőkéje pedig 32,93 milliárd forinttal gyarapodott.

A pozitív mérleg elsődleges oka az, hogy a miniszterelnök alapítványa rengeteg pénzt kapott a magyar államtól. Annyit, mint eddig még soha. 2020-ban egészen pontosan 7,5 milliárd forint közpénzt, ami átszámítva azt jelenti, hogy naponta mi, adófizetők 21 millió forintot költöttünk Orbán Viktor legkedvesebb hobbijára. A 7,5 milliárd forint tao-támogatások valamint az akkreditált nemzeti sportakadémiáknak szánt éves támogatások formájában érkezett a FUNA-hoz.

Ezen felül kapott még a klub 1,67 milliárd forintot céges adományozóktól. Ez az összeg egy egyszerű, földi haladónak soknak tűnik, azonban évente általában ennél jóval több adományt gyűjt be a kft. A hiányzó összeget pótolhatta ki bőkezűen a magyar állam.

A FUNA kiadásai a 9,2 milliárd forintos bevétellel szemben összesen 5,35 milliárd forintot jelentett. Ebből az összegből 2,45 milliárd forint anyagjellegű ráfordítás volt, a bérköltség és további személyi jellegű kiadásokkal együtt 1,39 milliárd.

Via 444

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások