Hirdetés

A helytartó dilemmája

A helytartó dilemmája

2020. március 14. - 09:51

 

Péntek 13. Mindig is babonás voltam, arra szocializáltak, hogy rettegjek ettől vagy attól. Már amikor felkeltem, akkor is azon voltam, hogy csak legyen már vége ennek a napnak. 

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

Meghallgattam a reggeli ukázt a Kossuthon, Rogánék is megküldték a sorvezetőt, hogy mit kell posztolgatni. Ok. Értem én. Szóval tilos bezárni az iskolákat, de ha mégis, a tanárok fizetés nélkülire mennek. Úgyis annyi megtakarításuk van. 

Mik a teendők? Szólok Bálintnak, hogy mit írjanak az újságba, Emőkének majd szól a Lőrinc, Tamás intézi a polgikat, a lányok élesítik a körlevelet a bérkommentelőknek, sínen vagyunk. 

Na, mi is még a dolgom ezen a szerencsétlen napon? Direkt nem terveztem mára semmi extrát, pedig lenne mit átadni: a falvak kifejezetten örülnek, ha elvágom a szalagot egy ötméteres járdaszakasz vagy egy döngölt bicikliút mellett. De ma nem megyek sehova. Szerencsétlen nap. Ugrik így a repi ebéd, a végén még saját pénzből kell vennem valamit. De inkább elugrasztok valakit. Na nem a kínaiba, bár közel van. Kell a francnak a vírus. Látom, kint van az első poszt.  Remek. Kicsit hangolunk a tanárok ellen, úgyis olyan hülyék, hogy sosem mernek szembeszállni velünk. Az igazgatókat meg Pista majd rendezi. A téli szünetben is adtunk nekik egy misit, hogy ne zúgolódjanak. 

Már csak 10 óra van a napból. Péntek van. Ilyenkor szokott megjelenni Tibor, hogy elmondja, a következő egy hétben mit gondoljak. De ma ő sem jön. Biztos fél. Hát értem. Benne van már a korban. Vagy csak öregnek tűnik. Mit tudom én...

Remek, kint a második poszt is. Ezt most lecsekkolom, legalább dolgozom egy kicsit. Jó lett. Majd iszunk rá holnap Danival Almádiban. Azok a hülyék még mindig követelik, hogy zárjuk be a sulikat. De nem fogjuk. Ledőlök egy kicsit, de előtte még szólok, hogy szólaltassanak meg egy helyi szakértőt a negatív gazdasági hatások kapcsán. Valaki olyat, akinek a cégében Gábor már érdekelt. 

Na, de jót szundítottam! Mi ez a sok sms? Máté most írja, hogy valamit egyeztetnek az ellenzékkel, a Főnök meg majd valamit bejelent. Egyeztetnek? Az ellenzékkel? Tényleg péntek 13. van. Szólok mindenkinek, hogy akkor semmi posztolgatás, várjuk meg a negyed 10-et. 

Remek volt a Főnök. Így kell ezt. Be kell zárni a sulikat. Ezt mondtuk eddig is. Ahogy kitört a járvány, nem is volt kérdéses. Zseniális megoldás. Digitális oktatás. Gyorsan lefektetjük az optikai kábeleket, hogy Jásdon és Szápáron is legyen net. Két nap alatt simán. Tudom a feladatot. 

Még jó, hogy mindenre tudja a megoldást a Viktor. Én meg jól elvagyok. Minek gondolkodni annyit? Nem azért kapom a pénzt. 

Végre vége ennek a péntek 13-nak is. Még jó, hogy nem 1984-et írunk. 

(Ha esetleg felismerhető a cikkben szereplők neve, az csak a véletlen műve lehet.)


 
Hirdetés

Friss hozzászólások