Hirdetés

A hazug veszprémi képviselő

A hazug veszprémi képviselő

2020. május 20. - 16:41

 

A miniszterelnök szerint a parlamentben 133 bátor képviselő ül. Nem ahhoz kell bátorság, hogy valaki droidként gombot nyomjon. Ahhoz kellett volna igazi bátorság, hogy tegnap ne szavazzon valaki a kétharmaddal. Nem így történt. – Kész Zoltánnak, Veszprém 2015–2018 közötti független, ellenzéki képviselőjének írása.

Forrás: wikimedia

Hirdetés

„Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva,
Seregének seregünk nyomába', …” (Petőfi Sándor: A vén zászlótartó)

 

„A Pannon Egyetem egysége nincs veszélyben” – Ovádi Péter a városi közgyűlés előtt,  2017. 03. 30.

„A Georgikon a Pannon Egyetem része marad” – Porga Gyula a városi közgyűlés előtt,  2017. 03. 30.

„Továbbra is elkötelezett vagyok a Pannon Egyetem egysége mellett. Semmi olyan módosítást, intézkedést nem fogok megszavazni, ami ez ellen irányul” – Ovádi Péter a Veszpresszónak, 2020. 04. 02.

A fenti idézeteket látva azt gondolhatnánk, hogy nincs jobb és erősebb garancia manapság egy jogállamban, mint a város országgyűlési képviselőjének és polgármesterének a szava. De mára Magyarországon a jogállam meghalt, a Fidesz politikusai pedig nem a városukat és annak érdekeit képviselik, hanem az állampárt, a pénz, az arrogancia és nem utolsósorban a középszerűség képviselői. Ők ma kiskirályként uralkodnak, alattvalónak tekintik a népet, fenyegetnek, megfenyegetnek, házmesterként feljelentenek,

immáron visszavonhatatlanul elhozták nekünk a Horthy–Rákosi–Kádár rendszer hibrid egységét.

Három éve ilyenkor rettentő büszkék voltunk arra, hogy ellenzékből sikerült ellenállni az akkori fideszes terveknek. Sokan és sokat dolgoztunk akkor azért, hogy a Georgikon a Pannon Egyetem része maradhasson. Képviselőségem alatt számos kritikát kaptam, hogy ellenzékből csak keveset tehetek a térségért.  Viszont pont az egyetemmel kapcsolatos akció bizonyította, hogy mennyire erős tud lenni az ellenzék akkor, amikor mindent félretéve együtt dolgozik egy ügyért. Hiszen akkor segítettek nekem helyi civilek, ellenzéki politikusok, egyetemi polgárok és szinte az egész város megmozdult. Az összefogásból csak a Fidesz maradt ki. Nem csoda, hiszen amellett, hogy akkor is későn ébredtek, rá kellett döbbennünk, hogy a helyi Fidesznek akkora érdekérvényesítő és lobbiereje van saját pártjánál, mint bármely tárgynak a városunkban. Semmi. Sem akkor, sem azóta. Emlékszik még valaki a miniszterelnök ígéreteire, amelyeket a Modern városok program kapcsán tett? Tizenhat nagyívű projekt. Eltelt négy év, és hány valósult meg belőlük? Számoljon mindenki utána és kérje számon a választott képviselőt! És nem a járvány megjelenése az oka annak, hogy semmi sem történik, hanem a helyi Fidesz és a választott képviselő inkompetenciája. Tény, hogy gyakran szerepel a helyi propagandamédiában Ovádi, hiszen szeret átadni csonka bicikliutat, félméteres járdaszakaszt, vagy legutóbb egy másfél kilométeres részt egy olyan bakonyi úton, ahol ennek az útnak a teljes hosszán továbbra is életveszélyes autózni. De ezen kívül semmi. Ugyanúgy nem gondol semmit a Belgrád–Budapest vasútvonalról, Mészáros pénzzel való kitöméséről, az önkormányzatok eladósításáról, az egészségügyi rendszer fenntarthatatlanságáról, a közoktatás csődjéről, a használhatatlan kínai lélegeztetőgépekről, mint a többi fideszes képviselő.

Mert nem elvárás kérdezni, nem elvárás kritikusan gondolkodni. Más az elvárás.

Ami a tegnapi parlamenti szavazáson történt, az talán szót sem érdemelne. Láttuk már azt, hogy mire képes a kétharmad, átvisz mindent, amit nem szégyell. Viszont eljutottunk a NER-ben egy olyan pontra, amikor ezt már nem sunyi módon teszik, hanem úgy, hogy belehazudnak a választók képébe. Ovádi másfél hónapja nyilatkozta a Veszpresszónak, hogy nem fog megszavazni semmi olyat, ami az egyetem egységét veszélyeztetné. Majd tegnap mégis megszavazta. Nem is tudott volna kilógni, hiszen kellett az a kétharmad, ami a veszprémi szavazók jóvoltából három évig nem adatott meg az állampártnak. Tudta, hogy még két év van a választásig, és azt pedig mi tudjuk, hogy a Fidesz nem minket néz hülyének, hanem a saját szavazóit, hiszen arra számít, hogy akkor már erre nem fog emlékezni senki sem.

Nos, mi azon leszünk, hogy minden adandó alkalommal emlékeztessük a veszprémieket, hogy a képviselőjük hazudik.

Veszprém történelmében voltak már ilyen-olyan vezetők, képviselők, párttitkárok, akikre így vagy úgy emlékezik az utókor. Van, akinek szobrot állítunk vagy utcát nevezünk el róla, másokat megvetünk. Megvetjük Pap Jánost, Brusznyai Árpád gyilkosát és a másik párttitkárt, aki most szúrta hátba az egyetemünket. Egyszer mindenki megmérettetik. Azt, hogy Ovádiról miként emlékezik majd meg az utókor, nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy most mindenki mondhatja, ő az a képviselő, aki hazudik.

Kész Zoltán

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások