Hirdetés

Hamis érettségivel egy százmilliós intézmény élén

Hamis érettségivel egy százmilliós intézmény élén

2021. április 06. - 07:29
0 komment

 

Az Élhetőbb Városért Egyesület sajtóközleményben közölte, hogyan lehetett Végh László fideszes polgármester élettársa hamis érettségi bizonyítvánnyal a Sümegi Járóbeteg-Szakellátó Központ vezetője.

Stock photo

Hirdetés

A Sümeg városának és térségének egészségügyi ellátását irányító személy, Szabó Krisztina ellen folytatott  büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkaptányság lezárta és az 527/2020. számon hozott jogerős Határozatában  tényként rögzíti a nyomozó hatóság, hogy Szabó Krisztina - aki Sümeg Fideszes polgármesterének, Végh  Lászlónak az élettársa - érettségi bizonyítványa hamisítvány!

A hamis érettségi bizonyítvány ténye először 2020. kora őszén került elő, mikor is Szabó Krisztina a Pécsi  Tudományegyetemen doktori vizsgát tett.

Végh László - aki egyben annak a kistérségi társulásnak az elnöke is, aki Szabó Krisztina munkáltatója - tagadta, hogy hamis lenne az élettársa érettségi bizonyítványa és a felfüggesztés helyett 2020. január 1-jétől  jóváhagyta Szabó 1.667.440 Ft-ra emelt havi fizetését.

Időközben bebizonyosodott, hogy Szabó Krisztina a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Semmelweis  Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen történt felvételi eljárás és jelentkezés során olyan érettségi  bizonyítványt használt fel, olyan dokumentumra alapozta képesítését, melyben - a rendőrség Határozata  szerint - hamis a pecsét, az aláírás és abban a budapesti intézményben aznap nem is tartottak érettségi  vizsgákat.

Szabó Krisztina a Határozat ismeretében továbbra is hallgat, ahogy hallgat Végh László Fideszes  polgármester és a hamis érettségi bizonyítvány tényének ellenére hallgat a térség Fideszes országgyűlési  képviselője, Fenyvesi Zoltán is, aki köztudottan jó kapcsolatot ápol a most lebukott Szabó Krisztinával.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a hamis érettségi bizonyítvány ténye miatt nyomozást  folytat csalás büntette miatt, ugyanis a vizsgálat alapjául szolgáló adatok szerint Szabó megtévesztette a  munkáltatóját és ezért több millió forintnyi bért és tanulmányi támogatást vett fel. Továbbá az EMMI által közzétett EFOP-2.2.19-17 számú, „Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat Járóbeteg-szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése” elnevezésű 178.000.000 forint összegű pályázati projekt szakmai vezetője is volt, amiért bruttó 6.000.000 forintos juttatásban részesült.

Álláspontunk szerint Szabó Krisztinának azonnal távozni kell a Sümeg és térségének egészségügyi feladatát  ellátó Sümeg Járóbeteg-ellátó Központ éléről, ahogy Végh Lászlónak is, aki - mint élettárs - mindenről  tudott és a mai napig falaz, hallgat arról a tényről, hogy élettársának legálisan nyolc általánosa van, amivel  nem vezethet egy egészségügyi intézményt, hisz nem felel meg a törvényi előírásoknak.

A közleményt aláírta Kovács Mihály, az Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, valamint Rig Lajos, dr. Szalai Mária, prof. dr. Vattay Péter és Oszkó Zoltán önkormányzati képviselők.

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások