Hirdetés

Hajba Csaba helyett Benedek Szilvesztert indítja a DK Veszprém 2-es körzetében

Hajba Csaba helyett Benedek Szilvesztert indítja a DK Veszprém 2-es körzetében

2021. augusztus 02. - 15:17
0 komment

 

Benedek Szilveszter nehéz szívvel tett eleget a hívásnak.

Facebook fotó

Hirdetés

Hajba Csaba, a DK balatonfüredi előválasztási jelöltje július 10-én hunyt el. "A DK balatonfüredi képviselőjeként, a füredi Vagyonvédelmi Közalapítvány kuratóriumi elnökeként, valamint helyi civil egyesületek elnökeként és alelnökeként szeretett városáért és a demokratikus Magyar Köztársaságért dolgozott haláláig" - emlékezett róla a párt weboldalán.

Nehéz döntési helyzet elé állította ez a tragédia Benedek Szilvesztert, aki Veszprém 4-es körzetében indult volna az előválasztáson. A Hajba Csaba által szolgált Veszprém 2-es körzet ugyanis így DK-s jelölt nélkül maradt, de a helyi DK megkereste Benedek Szilvesztert.

A Veszpresszó kérdésére Benedek elmondta, hogy "Hajba Csaba - akit személyesen is jól ismertem és tiszteltem - halálával meg kellett oldanunk azt a feladatot, hogy egy, a választókerületet jól ismerő és a képviselői munkát vállaló új jelöltünk legyen a választókerületben. Ezért mindenképpen az volt a racionális döntés, hogy igent mondjak a pártvezetés ilyen irányú felkérésére. Ebben a helyi DK alapszervezet hívása és a választókerület jelenlegi helyzete is megerősített, akkor is, ha nehéz szívvel tudtam elszakadni a pápai választókerülettől".

Dobrev Klára a következő szavakkal jelentette be Benedek támogatását:  "Mindig nehéz egy jó baráttól, kollégától búcsúzni. Mint azt a Demokratikus Koalíció korábban közölte, Hajba Csaba, Veszprém megye 2. választókerületének DK-s jelöltje, júliusban elhunyt. Nekünk azonban folytatnunk kell a felkészülést az őszi ellenzéki előválasztásra. A Demokratikus Koalíció így Benedek Szilvesztert indítja jelöltként Veszprém megye 2. választókerületében. Tudom, hogy Szilveszter kiváló utódja lesz Hajba Csabának, és azzal az elhivatottsággal, energiával, tehetséggel, amivel ő rendelkezik, esélyes jelöltként vág neki a megmérettetéseknek."


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások