Hirdetés

Hadházy: Magyarországon polipként nyúlják le az uniós pénzeket

Hadházy: Magyarországon polipként nyúlják le az uniós pénzeket

2021. május 28. - 06:55
0 komment

 

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési szakbizottsága Magyarországról is vitatkozott.

Facebook fotó

Hirdetés

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési szakbizottsága az uniós források elköltésével kapcsolatos szabályokról tartott vitát csütörtökön. Nem meglepő, hogy a vita során Magyarország is szóba került.

Daniel Freund, az EP zöldpárti képviselője arról beszélt, hogy azon tagállamok esetében fel kell függeszteni a kifizetéseket, ahol nem rendeltetésszerűen élnek az uniós forrásokkal, és az összegek elköltésének ellenőrzése nem működik. Konkrétan megemlítette Magyarországot is. Meglepőnek nevezte azt, hogy országunk esetében csak egyszer függesztettek fel kifizetést, holott a magyar pénzügyi környezetre szorulna rá a legnagyobb reform az EU tagállamai közül. Freund hangsúlyozta, hogy véleményében az Európai Bizottság is osztozik. Magyarországon egyértelműen felmerül a pénzek elcsalásának gyanúja.

Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem alkotmányjogása arról beszélt, hogy jelenleg könnyen kijátszató az uniós szabályozás, különösen abban az országban, "ahol a jogállamiságot nem veszik komolyan". Sürgette az Európai Bizottságot határozottabb fellépésre, és az uniós pénzkezelési rendszerek felülvizsgálatát is szükségesnek nevezte.

A vitában szót kapott Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is, aki leszögezte: "Magyarországon a probléma gyökere a magyar polip, amit a legfelsőbb szinteken hoztak létre abból a célból, hogy módszeresen és kitervelten ellopják az uniós forrásokat". A korrupció megléte mellett Hadházy kiemelte a sajtószabadság helyzetét is. "A korrupciós ügyekről csak a még államilag fel nem számolt független média számol be, így az ezekről szóló hírek kevés emberhez jutnak el" - állapította meg a politikus.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások