Hirdetés

Hadházy: Ameddig a hazug propaganda létezik, addig a piszkos, hazug hatalom is létezik

Hadházy: Ameddig a hazug propaganda létezik, addig a piszkos, hazug hatalom is létezik

2020. október 23. - 16:09
0 komment

 

„Október 23-án autós blokáddal tüntetünk az igazságért” – így hirdette meg a Facebookon a nemzeti ünnepre tervezett demonstrációt Szél Bernadett és Hadházy Ákos, de a jelenlévők, a rendőrség közbelépése miatt, végül gyalogosan demonstráltak. Hadházy szerint a hatalom piszkos csizmájával mindenkire rárúgja az ajtót, Szél Bernadett pedig azt mondta: a közmédia minden, csak nem szabad.

Hirdetés

A közmédia épülete előtt elsősorban „gyalogos tüntetők” sorakoztak, több résztvevő arra panaszkodott, hogy a rendőrség nem engedi be az autókat a demonstráció helyszínére, arra hivatkozva, hogy a rendelkezésükre álló helyek megteltek. 

Hadházy Ákos MTVA előtti beszédét azzal kezdte, hogy a demonstrációval három helyre üzennek, az egyik pedig a közmédia, amelyet a kormány bábjaként írt le a független képviselő.

Hadházy szerint a kormány igazából nem kormányoz, hanem kampányol, e folyamathoz pedig a közmédiát is felhasználja. Szerinte nem véletlenül történt, hogy a kormányváltás után a hatalom egyből a közmédiát szállt meg, mert ameddig a hazug propaganda létezik, addig a piszkos, hazug hatalom is létezik".

A képviselő kitért rá, hogy az MTVA brutális pénzekből gazdálkodik, a mintegy kétezer alkalmazottat figyelembe véve pedig könnyen kiszámolható, mekkora összegek mennek el a fizetésekre. De ha most százezren lennénk itt, nem kellene többet jönnünk, megoldottuk volna a problémát", mondta Hadházy.

A politikus a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) ügyére kitérve azt mondta: a hatalom piszkos csizmája erre az intézményre is rárúgta az ajtót, ugyanakkor az SZFE diákjai és tanárai nem engedtek a zsarolásnak, a megvesztegetésnek.

A képviselő beszéde végén az '56-os hősök mondatával búcsúzott, hogy addig fogják csinálni, addig küzdenek, amíg bele nem pusztulnak.

Szél Bernadett beszédében az MTVA székházáról azt mondta, az a szabadságtól való teljes megfosztottságot képviseli ma Magyarországon. Szél szerint az épületben korábban ő is vendég lehetett, de ma már az sem. Ez az intézmény reggeltől estig a kormánypropagandát sugározza”.

A köztévé és a közrádió minden, csak nem szabad,

mondta a független országgyűlési képviselő. Szél Bernadett szerint abban az országban, ahol a közmédia nem szabad, ott nincs sajtószabadság, ezekben az országokban pedig a gondolat sem szabad. A szabad gondolat, a szabad vélemény, az elnyomó hatalomra leselkedő legnagyobb veszély”, mondta a képviselő, aki szerint ezért támadja a kormány az egyetemek autonómiáját, a tanulás és tanítás szabadságát”.

És ott, ahol nincsenek szabad gondolatok, lehetnek szabad választások?” – tette fel a kérdést Szél Bernadett, amire a tömeg hangos nemmel válaszolt.

Szél szerint a közmédia feladata lenne, hogy segítse a dolgukat, hogy az intézmény minden érvet megjelenítsen. Éppen az lenne az ő szerepük, aminek most pontosan az ellenkezőjét képviselik". Ehelyett százmilliárdokból szítják a gyűlöletet, nap mint nap, reggeltől estig.

A képviselő beszédében kitért rá, hogy a propaganda elleni küzdelem nem itt és most kezdődött, és nem is itt és most fog véget érni. Felidézte a két évvel korábbi székházfoglaló akciójukat, amikor az ellenzéki pártokkal közösen léptek fel a pártpropagandát közvetítő” közmédia ellen.

Megjelent a helyszínen Bede Zsolt, a Vadhajtások című „hírportál” aktivistája is, aki igyekezett provokálni a jelenlévőket, de az alig burkolt antiszemita kijelentéseknél többre nem futotta energiájából.

Fél négy után a tüntetés hangos dudálással, sípszóval véget ért, a demonstrálók csatlakoznak a színművészetisek sétájához.

Forrás: hvg.hu és magyarhang.org

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások