Hirdetés

Hadházy Ákos szerint hülyeségeket beszél Gulyás Gergely

Hadházy Ákos szerint hülyeségeket beszél Gulyás Gergely

2020. június 26. - 13:38
0 komment

 

A legfrissebb nemzeti konzultáció elleni tiltakozásként Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők arra kérik az embereket, hogy az állam helyett nekik küldjék vissza „a nemzeti konzultációnak nevezett gátlástalan propagandaanyagot”, írta meg korábban portálunk is. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont a tegnapi kormányinfón azt állította, hogy jogellenes a személyes adatok felhatalmazás nélküli összegyűjtése, ez személyes adattal való visszaélés, ezért bűncselekmény. 

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

Hirdetés

A nemzeti konzultációt vegyék komolyan és vegyenek részt benne – reagált Szél Bernadett és Hadházy Ákos kezdeményezésre a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hangsúlyozta, ha valaki alapítványt hoz létre és annak gyűjt, lehet jogszerű. Ám jogellenes a személyes adatok felhatalmazás nélküli összegyűjtése, ez személyes adattal való visszaélés, ezért bűncselekmény. 

– A kormány attól fél, hogy az emberek túllépnek a morgolódáson – fogalmazott a Magyar Hangnak Hadházy Ákos a miniszter kijelentése kapcsán. – Ha valaki káromkodik egyet, és kidobja a kukába a nemzeti konzultációs kérdőívet, az nem zavarja őket, de azt már nem tűrik el, hogy az egyre nagyobb elégedetlenség láthatóvá váljon. Gulyás Gergely ezért hangsúlyozta külön, hogy bűncselekményt követünk el. Propagandával igyekeznek elterelni a figyelmet az ügyről, de a kormány reakciói csak megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton járunk.

– Nincs szó arról, hogy majd rendőrök jönnek értünk, még csak pénzbüntetésre sem számítunk, ez csupán szóbeli fenyegetés, amellyel megpróbálják megtéveszteni az embereket. A személyes véleményem az, hogy Gulyás Gergely hülyeségeket beszél, hiszen nyilvánvalóan semmilyen törvénytelen dolgot nem követtünk el. Mindössze arra kértük az embereket, hogy az üres, semmit sem érő íveket küldjék el nekünk. Mindezt anonim módon teszik, vagyis semmilyen adathoz nem jutunk hozzá. Ha valaki véletlenül a feladót is feltünteti a borítékon, azt azonnal megsemmisítjük.

Hadházy Ákos elmondta, az emberek pontosan értik, hogy miről szól a felhívásuk, „szépen gyűlnek a névtelenül beérkező ívek”.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek elárulta, a nemzeti konzultációs ív nem tartalmazhat sem személyes adatot, sem utalást arra, hogy kihez tartozik. Az adatvédelmi törvény szerint csak az anonim ívek gyűjthetők be, amennyiben bármilyen személyes adatot tartalmaznak, akkor az adatkezelési szabályzat alapján kell eljárni. Hozzátette, postai úton ez csak úgy lehetséges, ha a feladót nem tüntetik fel.

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások