Hirdetés

Hadházy Ákos: Mutassuk meg, hogy elegünk van az agymosó propagandából!

Hadházy Ákos: Mutassuk meg, hogy elegünk van az agymosó propagandából!

2020. július 27. - 10:51
0 komment

 

Kampány helyett kormányzást! címmel indítottak a nemzeti konzultáció elleni tiltakozó akciót Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők. Arra kérnek mindenkit, juttassák el hozzájuk az általuk nemzeti manipulációnak nevezett kérdőíveket, mert így meg lehet mutatni, hogy sokan vannak, akik nem dőlnek be a kormányzati propagandagépezet hazugságainak. Veszprémben a MOST Egyesület csatlakozott a kezdeményezésükhöz, aktivistáik már több hete gyűjtik az íveket. Az utolsó gyűjtésen, július 29-én jelen lesz Hadházy Ákos is, akit az akció részleteiről kérdeztünk.

Hirdetés

– Amikor elindult az akció, Szél Bernadett-től is megkérdeztük, így most öntől is megkérdezem: mi az, ami leginkább felháborította a kormány konzultációjában, mi indította önöket arra, hogy tiltakozást kezdeményezzenek?

– A nemzeti manipuláció egy egyszerű, de gigantikus propagandakampány. Az adófizetők milliárdjait használja a Fidesz saját politikájának reklámozására, ez egyébként tiltott pártfinanszírozás. Nem mellesleg a Kubatov-listát is frissíti, hiszen – ellentétben velünk – az emberek e-mail címét, személyes adatait is kéri. A mi tiltakozásunk a piszkos propagandagépezet egyik legaljasabb és egyben leghatékonyabb fegyvere elleni akció.

– Miről kellene inkább megkérdezni ön szerint az ország lakosságát? Mi lenne igazán fontos ma Magyarországon?

– Természetesen hosszasan lehetne sorolni azokat a kérdéseket, ahol akár népszavazás is kiírható lenne – csatlakozzunk-e az EU Ügyészséghez, Paks2, atlétikai vb, MotoGP, kell-e több pénz a kórházaknak, kell-e segíteni azoknak, akik a járvány miatt veszítik el a megélhetésüket stb., stb. Persze a kormány propagandaakciója pont ezekről a kérdésekről tereli el a figyelmet.

– Hány ívet gyűjtöttek már össze?

– Ha a kormány és Dömötör Csaba számítási módszereit használjuk, akkor mondjuk 4 milliót... Viccet félretéve (mert a kormány adatai vicc kategóriába esnek), szerencsére nem tudok pontos számot mondani, mert nagyon sokan gyűjtik. De százezres nagyságrendről beszélhetünk az eddigi adatok alapján.

– A kormány gyakorlatilag mindent bevet az elrettentésre, előbb bűncselekménynek nevezték a konzultációs ívek gyűjtését, majd csatasorba állították Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét is, aki szintén törvénysértést feltételezett. Ráadásul az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért folytatott aláírásgyűjtés miatt nemrég meg is büntette önt. Kifizeti-e a büntetést, illetve érzékelhető-e ön szerint, hogy sikerült megfélemlíteni az embereket?

– Az a rágalomhadjárat, amelyet a propaganda indított ellenünk saját maga védelmében, azt mutatja, hogy jó úton járunk. Tényleg ezt kell tenni: ne egyenként, morogva dobjuk a szemétbe ezeket a lapokat, hanem hangosan mutassuk meg, hogy elegünk van az agymosó propagandából.  Az, hogy mi adatbázist akarunk ezzel építeni, az egy baromság: ezeken az íveken semmilyen személyes adat nincs. Velünk ellentétben a kormány persze e-mail címeket is gyűjt. Az EU Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtés miatt kirótt büntetést megfellebbeztem, a jogászok szerint semmilyen szabálytalanságot nem követtünk el.

– Független képviselőként ön mögött nem áll egy párt, és bár több közös tiltakozása-akciója volt Szél Bernadett-tel, mégis alapvetően egy magányos és kitartó harcos. Sokak szerint ennek ellenére is tartalmasabb ellenzéki munkát végez, mint egyik-másik párt. Marad-e ebben a magányos harcos szerepben továbbra is?

– Nagyon nem örülök, amikor magányos harcosnak hívnak. Hogyan lennék magányos harcos, amikor például több mint 25 ezren gyűjtötték az aláírásokat, amikor sok százan jöttek el hétről hétre kürtöléssel tiltakozni a brutális rendőri büntetések ellenére, vagy amikor most is rengetegen gyűjtik a kormány szemetét? Ha arra céloz, hogy jelenleg nem tartozom párthoz, akkor egyrészt ez nem biztos, hogy mindig így lesz, másrészt sokkal fontosabb, hogy vannak-e sokan, akik értik és értékelik, amit csinálok. Én – az előző példák alapján is – úgy érzem, hogy vannak.

-------------

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel július 29-én találkozhatnak Veszprémben. A MOST Egyesület aktivistái 15–18 óra között gyűjtik a konzultációs íveket a Kossuth utcai óránál,  Hadházy Ákos várhatóan – mivel egy másik gyűjtésről érkezik – 16.30 körül csatlakozik hozzájuk.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások