Hirdetés

Gulyás: Pénteken kezdődik az országos rendszeres tesztelés

Gulyás: Pénteken kezdődik az országos rendszeres tesztelés

2020. november 19. - 11:53
0 komment

 

Pénteken veszi kezdetét az országos rendszeres koronavírus-tesztelés, elsőként a szociális intézményekben – jelentette be csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hirdetés

Gulyás Gergely az MTI tudósítása szerint emlékeztetett: a kormány a múlt heti ülésén döntött arról, hogy az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók számára koronavírus-tesztelést rendel el az operatív törzs által meghatározott rendben és ütemezéssel. A tesztelésen való részvétel önkéntes, arra senkit nem lehet kötelezni – fűzte hozzá.

A miniszter közölte: a tesztelés jövő hétfőtől az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és az egészségügyi intézményekben is megkezdődik.

Mintegy 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország, ez több mint 36 milliárd forintba kerül majd – mondta  Gulyás Gergely. Kiemelte: a kormány legfontosabb felelőssége, hogy ha van orvosilag ellenőrzött, hatásos vakcina, akkor azt a lehető leghamarabb beszerezzék, ezért mindenkivel tárgyalnak, aki ilyen oltóanyagot Magyarország számára biztosítani tud.

Az a kapacitás, amelyből Magyarország rendelni tud a kínai és az orosz vakcinán kívül, mintegy 12 millió adag oltóanyagot jelent, három gyártónál. Ahogy lesz rá lehetőség, megrendelik és kifizetik ezeket. Az összes adag ára több mint 36 milliárd forint – jelezte a miniszter.

Gulyás Gergely a telex.hu tudósítása szerint arról beszélt még a kormányinfón, hogy jövő szerdán dönt a kormány az esetleges további korlátozásokról, jelenleg még nem tudni, hogyan alakul a járványügyi helyzet decemberben. 

Azt mondta, az egészségügyi rendszer továbbra is bírja a terhelést, és lesz elég ágy, ha négyszer ennyi intenzív ellátásra szoruló beteget kellene ellátni.

A kormány kiáll amellett, hogy nem szavazzák meg az EU-s költségvetést a jogállamisági kritérium miatt, a baloldali politikusok pedig Gulyás szerint arrogánsan és trágár módon viselkednek. 

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások