Hirdetés

Gulyás Gergelyt Rogán és Kósa ügyeiről kérdezték

Gulyás Gergelyt Rogán és Kósa ügyeiről kérdezték

2021. február 18. - 15:12
0 komment

 

Ritka pillanat, hogy a kormányinfó keretein kívül kapták mikrofon végre a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

MTI / Máthé Zoltán

Hirdetés

A HVG-nek egy nyilvánosan rendezvényen sikerült közvetlenül kérdéseket feltennie Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek. Kósa Lajos és Rogán Antal sajtót bejárt ügyeiről faggadták őt.

Kósa Lajossal kapcsolatban azt kérdezték Gulyástól, hogy "Meddig maradhat magasrangú fideszes politikus Kósa Lajos, aki a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriától elfogadta ajándékba egy francia bank részvényeinek negyedét, és mikor tájékoztatta az ügyről a pártot". A miniszter azonban elhárítótta a konkrét válaszadást. Érvelése szerint ez már a korábbi választáskor is téma volt, mégis megválasztották őt a körzete szavazói, a bűncselekménynek pedig, amellyel kapcsolatban most zajlanak a kihallgatások, Kósa a sértettje, nem vádlottja. Kósát személyesen az RTL Klubnak sikerült mikrofon végre csípnie, aki az üggyel kapcsolatban annyit nyilatkozott, hogy "várja a bírósági tárgyalást az ügyben".

A HVG kérdezte Rogán Antalról is Gulyás Gergelyt, egészen pontosan Rogán Antal új feleségének földügyeiről. Rogán Barbara ugyanis éppen az esküvő előtt egy 1,6 milliárdos földvásárlásról kötött szerződést, amelyhez a szükséges pénzt szinte teljes egészében banki hitelből fedezte volna. Rogán később erről az ügyletről azt állította, hogy hazugság. A HVG erről azonban megtudta azt, hogy a helyi jegyző Rogán cáfolata előtt már továbbította az adásvételi szerződést a kormányhivatalnak. A Magyar Nemzet állítása szerint a kormányhivatal állította meg a folyamatot, az elutasítás indoka pedig nem ismert.

A HVG Gulyástól azt kérdezte, hogy "érkezett-e arra vonatokozó kérés Rogán Antalhoz a kormány részéről, hogy a felesége és annak családja álljon el a földvásárlástól". A miniszter a választ ebben az esetben is elhárította, "családi adásvételekkel a kormány nem foglalkozik" - nyilatkozta Gulyás.

Via HVG


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások