Hirdetés

Gulyás Gergely leellenzékizte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét

Gulyás Gergely leellenzékizte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét

2021. április 15. - 12:05
0 komment

 

Gulyás Gergely a Figyelőnek adott interjút.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Figyelőnek adott interjút, amiben a koronavírussal szembeni küzdelem részleteiről beszélt. A miniszter azt mondta, hogy május végére minden 18 évesnél idősebb polgár meghaphatja a vírussal szembeni oltását. Ennek köszönhetően május végére vagy június elejére visszazökkenhet minden a régi kerékvágásba. Megfogalmazta azt is, hogy szerinte az egészségügy, az egyetemek és a infrastruktúra lesz az igazán nagy nyertese az új uniós költségvetési ciklusban érkező támogatásoknak.

Reagált Gulyás Gergely azonban az iskolanyitással kapcsolatos aggodalmakra is. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) azt nyilatkozta, hogy szakmai indoka nincs a korai nyitásnak, továbbá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt mondta, hogy az a járvány negyedik hullámát hozhatja el. A miniszter ezekre azt mondta, hogy a MOK-kal "kicsit hektikus" a viszonyuk, abban egyetértenek velük, hogy csak körültekintően szabad enyhíteni.

A PDSZ kijelentésére azonban másképp reagált. Azt mondta, hogy a PDSZ-t „különösen az elmúlt hónapok tapasztalataival felvértezve” úgy érdemes kezelni, mint egy "ellenzéki politikai szervezetet", amely nem a tanárok érdekeit képviseli, hanem a kormányellenes politikai propaganda eszköze.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások