Hirdetés

Gulyás Gergely baloldali álhírnek nevezte Polt Péter bebetonozását

Gulyás Gergely baloldali álhírnek nevezte Polt Péter bebetonozását

2021. október 15. - 09:21
0 komment

 

A kancelláriaminiszter erről csütörtökön az MTI-nek beszélt.

Facebook fotó

Hirdetés

Csak kétharmados többséggel lehetne leváltani a legfőbb ügyészt - áll egy most benyújtott törvénymódosításban. Ennek értelmében Polt Pétert csak a kétharmad birtokában meneszthetné egy esetlegesen új kormány 2022 tavaszán. Pedig az előválasztási kampányban lényegében az összes miniszterelnök-jelölt azzal kampányolt, hogy már megválasztásának másnapján leváltaná a legfőbb ügyészt.

Gulyás Gergely ezzel szemben tegnap az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy "a legfőbb ügyész megválasztásának világos szabályai vannak, ezen semmit nem változtat a most benyújtott javaslat". A megválasztásának valóban, azonban a vita a leváltásáról folyik. Gulyás Gergely mégis nyomatékosította, hogy baloldali álhírterjesztés Polt Péter esetleges bebetonozása. "Teljesen világos szabályai vannak a legfőbb ügyész megbízatása keletkezésének, a legfőbb ügyész megválasztásának" - nyilatkozta a miniszter, hozzátéve, hogy a friss módosító ezeket a szabályokat nem érinti.

"Ez egyébként valamennyi közjogi tisztségviselő esetében így van, tehát amilyen többséggel keletkezik valakinek a megbízatása - a legfőbb ügyésznél ez eddig is kétharmados volt -, ugyanolyan többséggel lehet megszüntetni is a megbízatást. Az a pontosítás, amelyet az előterjesztés tartalmaz, az eddig is létező alkotmányos gyakorlatot foglalja jogszabályba" - mondta el Gulyás Gergely.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások