Hirdetés

George Clooney várja a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

George Clooney várja a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt

2020. november 24. - 06:28
0 komment

 

A színész hazug orbáni propagandagépezetről írt közleményében.

Forrás: wikimedia

Hirdetés

Orbán Viktort és a brazil elnököt, Jair Bolsonarót említette példaként George Clooney a minap a GQ-nak adott interjúban, amikor a világban tapasztalható dühről és gyűlöletről beszélt új filmje, a jövőben játszódó The Midnight Sky kapcsán.

A hollywoodi sztár szavaira ráugrott a kormányközeli sajtó, foglalkozott velük a közmédia, a Kormányzati Tájékoztatási Központ pedig közleményt adott ki miattuk. Valamennyi közlés lényege az volt, hogy Clooney azért támadta a miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és családjával, sőt, szerintük a sztárt „a befolyásuk alatt tartják Sorosék”.

Clooney hétfőn közleményben reagált a kormányzati megnyilatkozásokra, és kitért arra is, milyennek látta, látja Magyarországot. A Telexhez is eljutott szöveg magyar fordítása szerint a színész azzal indított, nem számít arra, hogy a válaszát a magyar híroldalak nagy része lehozza, „mert azokat az orbáni rezsim vagy közeli szövetségeseik tulajdonolják és működtetik”.

Leírta, hogy Soros Györggyel és a fiával, Alexszel is csupán egy-egy alkalommal találkozott, az előbbivel egy, a menekültválságról szóló ENSZ-értekezleten, az utóbbival pedig egy davosi rendezvényen.

Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.”

Clooney ezután arról írt, hogy a Soros család azzal, hogy oktatást és jogsegélyt finanszíroz a szegényeknek és a menedékkérőknek, hatalmas jót tesz a világnak. És megemítette azt is, hogy Orbán is Soros pénzén tanult Nagy-Britanniában.

Ami korábbi megjegyzéseimet illeti, szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsingat.”

A színész felidézte, hogy először a nyolcvanas, majd pedig a kétezres évek elején járt Magyarországon. „Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt” – fűzte hozzá.

via hvg.hu

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások