Hirdetés

Gazdasági épületnek minősítve épít nyaralókat Mészáros baráti köre Tihanyban

Gazdasági épületnek minősítve épít nyaralókat Mészáros baráti köre Tihanyban

2021. szeptember 06. - 20:17
0 komment

 

Röpködnek az adás-vételek az elvileg még nem beépíthető területen.

MTI / Mohai Balázs

Hirdetés

A 444 tényfeltáró cikkben ír arról, hogy Mészáros Lőrinc baráti köre miként tesz szert gazdasági épületeknek minősített nyaralók sorára Tihanyban. Írásukat azzal kezdik, hogy beszámolnak egy komoly tételű ingatlanvásárlásról. Gazdát cserélt ugyanis egy 26 ezer négyzetméteres szőlős Tihany Farkasveremnek nevezett részén. A terület kiemelten védett és nem látogatható. Nem mellesleg Mészáros Lőrinc birtokai közelében fekszik. Az az Eppel János a vásárló, aki személyében és családi kapcsolatai révén is ezer szállal kötődik a NER-hez.

Jellemző példa Eppel Balaton környéki vásárlásaihoz a Villa Vitae luxusszálló története, amelynek megépítéséhez évekkel ezelőtt 500 milliós uniós, majd 79 milliós állami támogatást kapott. A pénz célja a turisztikai fejlesztés volt, a birtok mégis gazdát cserélt, Szíjj Lászlóhoz került, aki már nem kívánja turisztikai célokra megnyitni a villát - a százmilliós támogatások ellenére sem.

Tihany mindeközben azon van, hogy módosítsa településrendezési tervét, és lehetővé tegye még be nem építhető területek beépítését. A folyamat már így is elindult, mert Mészáros köréhez tartozó vállalkozók sora úgy birtokol névleg szőlőket és gazdasági épületeket Tihany környékén, hogy azok egyértelműen nyaralók. Mészáros Lőrinc üzlettársa, Keszthelyi Erik például 800 milliós ingatlant vett, amely annak ellenére rendelkezik úszómedencével, hogy hivatalosan csak egy mezőgazdasági területen fekszik.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások