Hirdetés

A gazdaság romlása miatt volt laza a járványkezelés ősszel

A gazdaság romlása miatt volt laza a járványkezelés ősszel

2021. január 22. - 10:21
0 komment

 

A Direkt36 tényfeltáró cikkben ismerteti annak okát, miért is volt annyira tesze-tosza a kormány őszi járványkezelése.

Facebook fotó

Hirdetés

A Direkt36 írásában azt vizsgálta, hogy miért is volt más a kormány őszi és tavaszi járványkezelése. A lap állítása szerint nyáron a kormány politikai sötéten látták pártjaik helyzetét. A borús kilátásokat egy kiemelten fontos gazdasági adat szolgáltatta. A második negyed éves GDP számai ugyanis sokkálták Orbán VIktort.

Matolcsy György sikeresen táplált ugyanis olyan illúziókat sokakban, hogy a magyar gazdaságot mégsem érte nagy csapásként az első hullám. A Direkt36 stábjának nyilatkozó kormánypárti forrás elmondta, hogy Matolcsyt "varázslónak" látják, "aki mond olyan dolgokat, ami racionálisan nem igazolható, de aztán később mégis bejönnek". Varga Mihály ezzel szemben előre jelezte, hogy drámai visszaesés várható, de a valóság még a Pénzügyminisztérium reálisabb számítását is alulmúlta, a 10 százalékos visszaesés helyett 13,6 százalékos lett.

Ebből a sokkból született az a döntés, hogy kevésbé avatkoznak be a gazdaságba ősszel. Ahogy kibontakozott a második hullám, azonban olyan belső mérések kezdtek érkezni, amely azt mutatta, hogy a járványtól az emberek jobban félnek, mint munkahelyük elvesztésétől. Az közvélemény változása miatt vidéki fideszes politikusok kezdtek zúdolódásba.

A késői ébredés miatt a kormány végül súlyosabb szigorításokra kényszerült, mint a tavasz folyamán, amely tönkreverte a gazdaságot.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások