Hirdetés

Fudan-ügyben lefagyott a propaganda

Fudan-ügyben lefagyott a propaganda

2021. június 08. - 07:30
0 komment

 

A parlamentben minden kérdésre Gulyás Gergely tegnapi nyilatkozatát olvasták.

MTI / Kovács Tamás

Hirdetés

Hatalmas fordulatot vett a szombati tüntetés után a kormány politikája és kommunikációja Fudan-ügyben. Hirtelen kitolták a döntést róla a választás utánra. Gulyás Gergely egészen pontosan azt fogalmazta meg, hogy másfél év múlva lesznek készen a tervek, hogy dönteni tudjon róla a kormány. Másfél év múlva azonban már az új kormány hozhatja meg ezt a döntést. "A Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik" - mondta tegnap Gulyás.

Vasárnap kancelláriaminiszter azt is nyilakozta, hogy most már a népszavazást is támogatják a kínai egyetem magyar kampuszáról. A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence erről a nyilatkozatról kérdezte volna a miniszterelnököt, aki azonban nem vett részt a parlamenti ülésen. Helyette Varga Mihály pénzügyminiszter reagált. Tordai kérdései a következők voltak: Visszavonják-e a törvényt, amiben döntöttek a Fudan Egyetemet fenntartó közérdekű vagyonkezelő alapítvány felállításáról? Eltörölték-e a Fudanról szóló terveket, az eredeti koncepció szerint épül-e meg a Diákváros? Ha Fudan-ügyben támogatja a kormány a népszavazást, akkor milyen témákról lesz még? Lesz-e a Budapest-Belgrád vasútról, vagy a jóval többe kerülő paksi bővítésről is referendum?

Varga Mihály nem adott érdemi választ a párbeszédes politikusnak, hanem egész egyszerűen felolvasta Gulyás vasárnapi nyilatkozatát. Tordai erre ismét kérdéssel reagált, a kormány Kína-barát hozzáállását feszegette, valamint számonkérte, hogy miért nem zavarja a kormányt Kína keresztényüldözését. Varga erre elismételte Gulyás nyilatkozatát, de pár mondatot akkor hozzátett: "Ami a mostani felvetését illeti, (..) ez az ügy nem segíti Kína és Magyarország együttműködését. Természetesen, ha valaki együtt akar működni a másikkal. Ha nem akar együttműködni, akkor lehet olyan kérdéseket felvetni, amik a viszonyt inkább mérgezik, vagy rontják."

Via 444

 


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások