Hirdetés

Folytatódott a Jakab-Kövér csörte a parlamentben

Folytatódott a Jakab-Kövér csörte a parlamentben

2021. május 25. - 16:15
0 komment

 

Megint elvette a szót Kövér László Jakab Pétertől.

Telex fotó

Hirdetés

Jakab Péter mai parlamenti felszólalásában sem tölthette ki a rendelkezésre álló idejét, mert az üléset elnöklő Kövér László ismét megvonta tőle a szót. A jobbikos politikus először Orbán híressé vált idézetét mondta el, hogy "mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk", majd Kövér László múlt heti tevékenységének véleményezésére tért volna ki. Amikor arról beszélt, hogy Kövér már sokadjára megvonta tőle a szót, a házelnök ismét kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját.

A házelnök úgy reagált, hogy Jakab nézze meg tüzetesebben a házszabályt, amelyben olvashatná, hogy az ülés vezetőjét nem kritizálhatja. Aztán kiszólt Jakab frakciótársaira: "ne hőbörögjenek!" Ismét a Jobbik elnökéhez fordulva azt mondta: "Én azt is megértem frakcióvezető úr, hogy ön a kocsmai kötekedőket akarja bevinni a közösbe apportként", majd azzal folytatta, hogy Jakab értse meg, sem nem sértegethet senkit a házban, sem nem bírálhatja az ülésvezetést, különben ismét elveszi tőle a szót. Majd rászólt a jobbikos politikusokra ismét, hogy "ez nem a kocsma".

Jakab Péter sem volt rest, amint visszakapta a hangot, így folytatta: "elnök úr, akármit is tesz, soha, semmilyen körülmények között nem fog tudni elhallgattatni. Kikacsolhatja a mikrofonomat, büntethet tíz…" - mire Kövér ismét megvonta tőle a szót. A házelnök aztán a politikus társainak ezt találta mondani: "Nyugi! Remélem az urak még nem ittak, képesek higgadtan viselkedni!" A jobbikos képviselők közben felállva kiabáltak, végül pedig kivonultak a teremből.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások