Hirdetés

„Folyosót” nyitna a turistáknak a horvát kormány

„Folyosót” nyitna a turistáknak a horvát kormány

2020. április 22. - 08:53

 

A horvát egészségügy viszont nem repes az ötlettől.

Illusztráció: pixabay.com

Hirdetés

A turizmus a horvát GDP ötödét adja, csak tavaly közel 20 millió turista érkezett az országba. A járvány miatt azonban úgy tűnik, hogy az idei szezonban nem sok látogatóra számíthatnak. A horvát kormány ennek ellenére nagyon szeretné a tengerpartra csábítani a külföldieket, köztük a cseh, osztrák és magyar turistákat.

Portfolio cikke szerint Gari Cappelli horvát turisztikai miniszter egy „turistafolyosó” megnyitását vázolta fel Csehország és Horvátország között, amelyen az igazoltan nem fertőzöttek haladhatnának át, hogy nyaralni mehessenek a horvátokhoz.

Az ötletet (állítólag) cseh utazásszervezők vetették fel, az elképzelés lényege pedig, hogy akik igazolni tudják, hogy nem betegek, repülőgéppel vagy autóval is beutazhatnak Horvátországba. A múlt héten a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic a Twitteren arról írt, hogy a horvát és a cseh turisztikai miniszter egy kölcsönösen elfogadható modellt dolgoz ki arról, hogyan érkezhetnek cseh turisták Horvátországba nyaralni.

A horvát egészségügyi szervek annyira nem örülnek a tervnek; szerintük csak olyan országból szabadna nyaralókat beengedni, ahol kevesebb fertőzés fordult elő, mint Horvátországban.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások