Hirdetés

Fokozódik a feszültség Kelet-Ukrajnában

Fokozódik a feszültség Kelet-Ukrajnában

2022. február 22. - 12:17
0 komment

 

Az éjjel Vlagyimir Putyin elismerte a kelet-ukrajnai szakadárállamokat.

unsplash.com

Hirdetés

Hétfő este Vlagyimir Putyin elismerte a két kelet-ukrajnai szakadárállamot. A donyecki és luhanszki "népköztársaságokba" csapatokat is küldött mint békefenntartókat. Tegnap esti beszédében az orosz elnök az egész Ukrajna létét is megkérdőjelezte.

Ezek után Volodimir Zelenszkij egyeztetett Boris Johnson brit miniszterelnökkel, Charles Michel-lel, az Európai Tanács elnökével és Erdogan török elnökkel is, majd ő is beszédet mondott, amelyben leszögezte: "az ország nemzetközi határai maradnak a helyükön, függetlenül attól, mit mond Oroszország". Az orosz felet pedig azzal vádolta meg, hogy Putyin lépései megsértik Ukrajna területi integritását és szuverenitását. Ursula von der Leyen, az Euróai Bizottság elnöke, valamint az ET elnöke a leghatározottabban elítélték Putyint.

Kedden reggel pedig összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje Orbán Viktor vezetésével, amelyen részt vett Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről pedig Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások