Hirdetés

Fodor Gábor szerint a Fidesz nem épít diktatúrát

Fodor Gábor szerint a Fidesz nem épít diktatúrát

2020. július 13. - 12:17
0 komment

 

De azért rögzítette: „elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít".

Forrás: wikipédia

Hirdetés

„Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek” – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Fodor Gábor.

Fodor kiemelte, hogy bár nem ért egyet a Fidesszel, vissza kell utasítania azokat a vádakat, amelyek szerint diktatúra épülne Magyarországon.

Ezzel együtt úgy fogalmazott, hogy „elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít – például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának”.

Fodor hibának tartja és elítéli a szabadságra alapuló politikai irányzat lejáratását. Károsnak tartja, hogy a Fidesz diabolizálta a liberális gondolatot. Szerint ma egyetlen párt liberális Magyarországon: az általa létrehozott Magyar Liberális Párt, amelynek nyárig ő maga volt az elnöke.

Fodor gyors mérleget vonva a hazai politikai helyzetről elmondta, hogy „Az LMP vegetál, a Jobbik felszámolja önmagát, az MSZP pedig szinte reménytelen helyzetben próbálkozik”.

A Momentum szerinte ugyan képes önállóan megugrani az 5 százalékot, de Fodor szerint nemhogy ő, a párt sem képes egyelőre meghatározni önmagát. Úgy látja, sikerük eddig csupán annyi, hogy fiatalok, nem voltak kormányon, és nem csináltak még semmit. „Nem a saját politikai mondanivalójuk miatt népszerűek, mert az egyelőre ­hiányzik. Ezzel még adósak, és hasznos lenne megteremteni az egyedi karaktert és tartalmat, mert anélkül csak tiszavirág-életű lehet a siker” – figyelmeztetett Fodor.

Saját pártját nem különösebben értékelte vagy pozicionálta. A pártot jeleneg Bősz Anett vezeti, aki a DK-frakciójában képviseli a liberalizmust. Fodor úgy fogalmazott, hogy „a talpon maradás érdekében kényszerek léteznek az ellenzéki oldalon, ami nem csak a liberálisokat érinti".

Azt azért igyekezett tisztázni Fodor, hogy „Gyurcsány Ferenc baloldali politikus, pártja az európai szocialisták családjának a tagja. Semmi köze a liberalizmushoz”.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások