Hirdetés

Fideszesek védték a „pártszékházat” a békés tüntetőktől Tapolcán

Fideszesek védték a „pártszékházat” a békés tüntetőktől Tapolcán

2019. január 05. - 19:49

 

Kissé szürreálisra sikeredett a tapolcai, rabszolgatörvény elleni tüntetés. A Fidesz-iroda elé meghirdetett eseményen a több mint 200 résztvevőt ugyanis egy hatalmas molinó és körülbelül tizenöt lelkes Fidesz-rajongó várta, akik testükkel védték a „pártszékházat” és – sikertelenül – próbálták szétfütyülni a beszédeket. A tüntetők jól bírták a verbális sárdobálást és a szakadó hóesést is, visszavágásban sem volt hiány.

Fotók: a szerző

Hirdetés

A nagyon kreatív, „összenő, ami összetartozik” felirat alatt a két felszólaló, Rig Lajos (Jobbik) és Mesterházy Attila (MSZP) fotója mellé Gyurcsány Ferenc is odafért, és persze nem maradhatott le az ördög maga, Soros György sem, na meg az ő „bűneik”. Az ellenoldal táblákkal és zászlókkal készült, a Fidesz bűneit vélhetően azért nem írták fel egy molinóra, mert nem férne rá.

A hős pártszékházvédők között ott volt Császár László volt polgármester is (akit többen emlékeztettek, hogy az ő regnálása alatt kórházi osztályokat zártak be a tapolcai kórházban), de a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán sajnos nem csatlakozott a rettenthetetlen csapathoz. A sípokkal felszerelkezett kormánypártiak kitartóan próbálták megzavarni a tüntetést és a beszédeket, de a mintegy 200, rabszolgatörvény ellen tüntetővel természetesen nem tudták felvenni a versenyt. Pedig a hangulatukat megalapozandó a kétfarkú kutyapárt helyi csoportja a kedvükért még a Baszódjál meg, KDNP! című örökzöldet is lejátszotta.

A tüntetésen elmondott beszédében Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő kiemelte, a kormány a multik kérését teljesítette a rabszolgatörvény elfogadásával, ezzel kiszolgáltatva nekik a munkavállalókat, és felolvasta az ellenzékiek közös, ötpontos követeléseit is. Arra is biztatott mindenkit, hogy használja bátran az O1G-szimbólumot, amelynek jelentését mindenki ismeri már. Erre a fideszesek elkezdték skandálni, hogy „Orbán egy géniusz”, mire Mesterházy finoman emlékeztette őket, nem kívánja ugyanazt a sorsot Orbánnak, ami a Kárpátok géniuszának jutott, de érdemes óvatosabban bánni az ilyen, rossz ómenű jelzőkkel.


Mesterházy Attila

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett, a pártszékház mostani védői közreműködtek abban, hogy 2012-ben a tapolcai kórházban megszűnt a belgyógyászat és a sebészet, és azt is elmondta, egy akkortájt megtartott, ezerfős tüntetésen bezzeg a mostani molinó kihelyezője, a Fidesz helyi elnöke, a kórház gazdasági igazgatója (Császár László) nem fogta a tiltakozók transzparensét, sőt, inkább kiárusította a kórházat. Azt is hozzátette, az a hazaáruló, aki hazáját pénzért árulja, mondjuk a letelepedési kötvények letéteményesei.


Rig Lajos

A két, mondhatni külön véleményen lévő csoportot rendőrsor választotta el egymástól, de ez a kommunikációt nem tudta megakadályozni, tulajdonképpen interaktívvá vált a tüntetés. A narancskedvelők felettébb kíváncsiak voltak, mennyi pénzt kaptak a tüntetők a részvételért, elég beszédes, hogy szerintük valaki ma meggyőződésből nem állna ki valamilyen ügy mellett. Emellett a mondandójuk kimerült a 2006, Soros-bérenc és a hazaárulók ismételgetésében, a tüntetők személyre szabott hergelésében, akik aztán visszakiabálva adtak hangot a véleményüknek. De az Orbán, takarodj! azért jóval hangosabban zúgott.

A fideszesek nyilván elégedetten mentek haza, megvédték a hazát, akarom mondani, a székházat, a tüntetőknek sincs okuk panaszra, jó volt a létszám, jó beszédek hangzottak el és éltek az egyik legfontosabb demokratikus alapjogukkal. Ez már eredmény manapság, fontos, közösségépítő dolog, amiből több kellene.

De aztán a jó érzés mellé odakúszik csendben a szomorúság, hogy ma, Magyarországon egy kisvárosban, ott, ahol a résztvevők évek, évtizedek óta ismerik egymást, ahol számos esetben együttműködtek különböző pártok a város érdekében, a kormánypártiak meg az ellenzékiek rendőrökön átkiabálva „beszélnek” egymással és kérdezgetik, mennyit fizet neki a Soros. Ebben a képben benne van az egész ország és az életünk. A propaganda kiválóan működik. Köszönjük, Viktor.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások