Hirdetés

A fideszesek szerint is rossz az egészségügyi politika

A fideszesek szerint is rossz az egészségügyi politika

2020. február 01. - 14:20

 

Szerintük ez volt az oka a Fidesz rossz szereplésének az őszi önkormányzati választáson.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Csak kissé ingott meg a tagság és a szimpatizánsok bizalma a Fidesz–KDNP pártszövetségben az októberi önkormányzati választás után: míg a lakosságnak kevesebb, mint fele, a kormánypárti tábornak csak az ötöde tekinti a párt kudarcának az őszi voksolás eredményeit – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet az elemzőcég a Népszava megbízásából készített.

Ennél alig több Fidesz-hívő gondolja úgy, hogy a párt korruptságát bosszulták meg az emberek, vagy hogy megunták a jobboldali kormányzást, a többség ma is úgy látja, pártjuk törődik az emberek valódi problémáival és a legalkalmasabb az ország vezetésére.

Mindennek természetesen a fordítottját tartja a kormánypártokról az ellenzéki tábor, különösen az MSZP hívei szerint alkalmatlan a mostani koalíció.

Kiderül még az is, vezető fideszesek szerint is komoly szerepe volt az ellenzéki sikerekben a várólisták csökkentésére, a jobb ellátás megszervezésére tett ígéreteknek. A Publicus Intézet adatai alapján a megkérdezettek elsöprő többsége, 85 százaléka látja úgy, hogy a rossz egészségügyi politika okolható a Fidesz rossz szerepléséért, de szintén sokan tartják a kormánypártoktól való elfordulás okának a nem javuló életszínvonalat is.

A Borkai-ügyet főleg a Momentum és a Jobbik tábora tartja fontos tényezőnek a kormánypártok vártnál rosszabb szereplésében, s ugyancsak ők látják úgy, hogy a Fidesznek nincs mondanivalója a helyi társadalomban.

A felmérés is visszaigazolja azt az álláspontot, hogy a kormány kommunikációs hibákat vétett a kampányban. A legtöbben a helyi kormánypárti vezetőkhöz kötődő botrányokat, korrupciós ügyeket tartják rombolónak, de majdnem 60 százalék azok aránya is, akik szerint ősszel rossz volt a Fidesz központi kommunikációja és kampánya.

Minden hiba és elhangzó kritika ellenére ugyanakkor a lakosság majdnem 70 százaléka ma is a Fideszt tartja a 2022-es parlamenti választás esélyesének – derül ki a Publicus felméréséből.

via hvg.hu


 
Hirdetés

Friss hozzászólások