Hirdetés

Ferenc pápa: Isten nem monológot akar mondani, hanem dialógust kezdeményez

Ferenc pápa: Isten nem monológot akar mondani, hanem dialógust kezdeményez

2021. december 27. - 07:00
0 komment

 

Karácsonyi szentbeszédében számos nemzetközi konfliktusról megemlékezett a szentatya.

Facebook fotó

Hirdetés

Karácsony első napján, december 25-én szokásos Urbi et Orbi áldást adott Rómára és az egész világra Ferenc pápa, aki szentbeszédében a párbeszéd értékét emelte ki. "Az Ige azért lett testté, hogy párbeszédbe kezdjen velünk. Isten nem monológot akar mondani, hanem dialógust kezdeményez."

A párbeszéd fontosságát emelte ki az első konfliktussal kapcsolatban is, amit kiemelt. A járványt súlyos próbatételnek nevezte, amelynek hatására elzárkózunk társas kapcsolatainktól. "Nemzetközi szinten is fellép annak veszélye, hogy nem akarunk párbeszédet folytatni, - folytatta Ferenc pápa gondolatmenetét -, hogy az összetett válság miatt a legrövidebb utakat választjuk, és nem indulunk meg a párbeszéd sokkal hosszabb útjain, pedig csakis ezek vezetnének el a konfliktusok megoldásához és a mindenki számára kölcsönös és tartós jótéteményekhez."

Imádságában aztán megemlékezett a szír népről, az izraeli-palesztin konfliktusról, a mianmari erőszakról, Észak-Afrika népeiről, de a különböző generációk különböző problémáiról is, ahogy a menekültek drámájáról valamint az egyház gondatlanságairól és a klímaváltozásról is. Az Ukrajnában kirajzolódó vitát rákos daganathoz hasonlította.

"Ó, értünk született Krisztus, taníts, hogy Veled együtt járjunk a béke ösvényein! Boldog karácsonyt mindenkinek!" - zárta imádságát Ferenc pápa.

Via Magyar Kurír


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások