Hirdetés

Ferenc pápa: Az erő hamis istene helyett válasszuk az áldozatos szeretet Krisztusát!

Ferenc pápa: Az erő hamis istene helyett válasszuk az áldozatos szeretet Krisztusát!

2021. szeptember 13. - 08:00
0 komment

 

Magyarországra látogatott Ferenc pápa.

MTI / Máthé Zoltán

Hirdetés

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjének pontifikálására hazánkba repült Ferenc pápa. Utazását márciusban Irakból a hazaúton jelentette be. Érkezését kezdetektől viták kísérték a magyar közbeszédben. De különösen nagy port kavart az a dezinformációs kampány, amely mögött a kormányt sejtik, és amely arról írt, hogy Ferenc pápa nem is akart volna Orbán Viktorral találkozni. A vatikáni magyar nagykövet aztán egyértelművé tette, hogy soha fel sem merült, hogy hazánk közjogi méltóságaival ne találkozna a Szentatya.

Bár találkozóra sor került, a Vatikán azt is egyértelművé tette, hogy nem országlátogatásra érkezik hazánkba Ferenc pápa, csak a szentmisére jön, aztán indul is tovább Szlovákiába. A francia jobboldali Le Figaro azt írta az utazással kapcsolatban, hogy "a Vatikán még soha nem sértett meg ilyen mértékben egy megválasztott kormányfőt, amikor gyakorlatilag megtagadta, hogy állami rangra emeljék a látogatást, és pár óra múltán már tovább is megy Pozsonyba".

Ferenc pápa szentbeszéde nem volt politikai áthallásmentes. A százezer fővel megtelt Hősök terén éles ellentétet állított fel a hatalmaskodó Messiás és az áldozatos szeretet Krisztusa között. "A lényegi különbség a valódi Isten és az énünk istene között van. Mennyire messze áll Ő, aki csendben uralkodik a kereszten, attól a hamis istentől, akitől elvárjuk, hogy erővel uralkodjon és elhallgattassa ellenségeinket! Mennyire más Krisztus, aki egyedül a szeretettel áll elénk, mint e világ hatalmas, győzedelmes és ajnározott messiásai!"

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások