Hirdetés

Felvételi: Megőrizte pozícióját a Pannon Egyetem a vidéki egyetemek között

Felvételi: Megőrizte pozícióját a Pannon Egyetem a vidéki egyetemek között

2020. július 24. - 13:29
0 komment

 

Az idei felvételi eljárásban a Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között. A minőségi képzéseket kínáló, az idei oktatói kiválósági HVG-rangsor szerint az ország 3. legjobb egyetemén a 2020/2021 tanévben összesen 1425 hallgató kezdheti meg tanulmányait. A felvettek 84%-a állami ösztöndíjas képzésen tanulhat. A hallgatók közül 814 fő alap-, 240 fő mesterszakra, 14 fő osztatlan képzésre, 357 fő pedig felsőoktatási szakképzésre iratkozhat be idén szeptemberben – közölte a Pannon Egyetem.

Az eredményeket sajtótájékoztatón ismertették ma délelőtt. Balról jobbra: dr. Fehérvölgyi Beáta dékán, Gazdaságtudományi Kar; dr. Horváth Krisztián dékánhelyettes, Mérnöki Kar; dr. Molnárné dr. Barna Katalin oktatási és akkreditációs rektori biztos; dr. Gelencsér András rektor; Gál Balázs oktatási igazgató; dr. Navracsics Judit dékán, Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar; dr. Hartung Ferenc dékán, Műszaki Informatikai Kar; dr. Németh István dékán, Zalaegerszegi Gazdálkodási Kar. Fotó: Pannon Egyetem

Hirdetés

Az eredményeket sajtótájékoztatón ismertette ma délelőtt az egyetem vezetősége. A tájékoztatóról kiadott közlemény szerint az idei felvételi eljárásban is a Gazdaságtudományi Kar vonzotta a legtöbb hallgatót; az intézménybe jelentkezők több mint egyharmada ennél a szervezeti egységnél kezdi meg tanulmányait, annak ellenére, hogy a felvettek több mint 33%-a a magas központi ponthatárok miatt továbbra is önköltséges lesz.

A munkaerőpiac elvárásaival összhangban a legtöbb hallgatót (98 fő) a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus szakára vettek fel, államilag finanszírozott, nappali alapképzésre. Mesterszakon a legtöbb hallgatót a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő államilag finanszírozott, levelező szak vonzotta (20 fő).

A legnépszerűbb alapszakok az egyes karokon: a gazdálkodási és menedzsment szak (GTK és GKZ), a vegyészmérnöki (MK), az anglisztika (MFTK) és a programtervező informatikus (MIK) voltak. A legmagasabb felvételi ponthatár (440 pont) az osztatlan angol nyelv és kultúra tanár; német nyelv és kultúra tanár (10 félév) alapszak nappali tagozatának, államilag finanszírozott képzésén alakult ki.

A mesterképzésekre felvettek közül a legtöbben a programtervező informatikus, fordító és tolmács, vegyész, mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő, Master of Business Administration (MBA) és műszaki menedzser mesterszakon kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől.

A felvi.hu rendszerén keresztül felvett hallgatói létszámot tovább növeli azon egyetemisták száma, akik a szakirányú továbbképzésekre jelentkeznek, illetve nemzetközi ösztöndíjprogram keretében vagy harmadik országból érkeznek a Pannon Egyetemre.

A 2020. évi pótfelvételi eljárásban – az innovációs és technológiai miniszter engedélyével – a következő szakokon állami ösztöndíjas képzések is indulhatnak: agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, pedagógusképzés, társadalomtudomány képzési terület alapképzési szakjai.

A Pannon Egyetem legtöbb szakjára – így a csak a pótfelvételi eljárásban elérhető angol nyelvoktató mesterképzési szakra is – a pótfelvételi eljárás keretében még bejuthatnak azok, akik most nem nyertek felvételt egyik intézménybe sem, vagy korábban nem adtak be jelentkezést.

A pótfelvételi eljárásban elérhető szakok jegyzékét a napokban megjelenő felvételi tájékoztatóban találják meg az érdeklődők, jelentkezni szokás szerint a felvi.hu oldalon keresztül elektronikusan lehet.

További információkat itt olvashatnak.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások