Hirdetés

Fellebbezett Kaleta Gábor, folytatódik az ügye

Fellebbezett Kaleta Gábor, folytatódik az ügye

2020. július 08. - 09:20
0 komment

 

Kaleta Gábor védője fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, így másodfokon folytatódik az ügy, tudta meg a hvg.hu a Fővárosi Törvényszéktől.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hirdetés

A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forintos pénzbüntetés fizetésére kötelezték. Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon, ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos és óriási lelkiismeret-furdalás gyötri.

Az ügyészség elfogadta az ítéletet, Kaleta ügyvédje korábban a Blikknek nem akarta kommentálni a döntést, mondván, nincs sajtónyilatkozati joga.

Közben kiderült, hogy szigorítana a kormány a pedofilok büntetésén Aki ilyet tesz, annak nincsen bocsánat – ezt írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ az RTL Híradónak Kaleta Gábor ítéletével kapcsolatban. Az RTL szerint a kormány már fontolgatja, hogy szigorítják a Büntető törvénykönyv pedofilokra vonatkozó büntetési tételeit.

Szigorítást kezdeményez az MSZP is, a DK pedig a legfőbb ügyésztől vár választ arra, hogy miért csak felfüggesztett börtönt kértek a volt nagykövetre, akinél 19 ezer pedofil felvételt találtak.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások