Hirdetés

Felháborodott az osztrák külügy a közmédia riportja miatt

Felháborodott az osztrák külügy a közmédia riportja miatt

2021. április 09. - 08:18
0 komment

 

Egy osztrák újságíróról szóló lejárató anyag ellen tiltakoznak.

Facebook fotó

Hirdetés

Franziska Tschinderle a napokban emailben kereste meg kérdéseivel a Fideszt a formálódó új, szélsőjobboldali, európai politikai szövetség miatt. Érdemi válasz helyett azonban inkább a köztévé híradójában forgattak lejárató anyagot az újságíró ellen. Az MTVA külügyi szerkesztője, Bende Balázs amatőrnek és provokatívnak nevezte az újságíró kérdéseit, amelyeket kérdésnek álcázott állításoknak nevezett.

Szijjártó Péter a Facebook oldalán ezzel kapcsolatban arról adott tájékoztatást, hogy megkereste őt az osztrák külügy, az osztrák külügyminiszter Alexander Schallenberg felhívta telefonon. A Telex megkérdezte az osztrák külügyminisztériumot, hogy valóban a Franziska Tschinderle-ről forgatott M1-es bejátszás miatt kereste-e Schallenberg a magyar külügyminisztert. Johannes Aigner, az osztrák külügyminisztérium osztályvezető-helyettese igennel felelt. Aigner hitet tett amellett, hogy a média alapvető feladata a kritikus kérdések megfogalmazása, ezért elfogadhatatlannak tartják azt, ahogyan az osztrák újságírónővel bánt a magyar közmédia. "Alexander Schallenberg külügyminiszter azonnal telefonon kereste magyar kollégáját, Szijjártó Pétert. A minőségi újságírás által nyújtott, tényeken alapuló, megbízható információk, valamint az információkhoz való hozzáférés alapvető fontosságú az álhírek elleni küzdelemben" - írta az osztályvezető-helyettes.

Az osztrák külügyminisztérium pedig Twitteren közvetlenül is reagált Szijjártó Péter Facebook posztjára, amelyben megerősítették a Telexnek küldött választ. A média alapvető feladatának tartják a kritikus kérdések feltevését, ezért elfogadhatatlannak tartják azt a bánásmódot, amelyben Franziska Tschinderlét részesítette az M1.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások