Hirdetés

Felfüggesztették Deutsch Tamás jogait a Néppártban

Felfüggesztették Deutsch Tamás jogait a Néppártban

2020. december 17. - 07:49
0 komment

 

Tegnap este az Európai Néppárt képviselőcsoportja kimagasló többséggel felfüggesztette Deutsch Tamás fideszes képviselő jogait.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Szerda este az Európai Néppárt frakciója 133 igen mindösszesen 6 nem szavazat ellenében megfosztotta jogait Deutsch Tamást. A döntés értelmében többet nem szólalhat fel a képviselőcsoport nevében az Európai Parlament ülésein. Nem vállalhatja az egye ügyek előadója vagy árnyékelőadója szerepet. Végül pedig semmilyen tisztséget nem tölthet be a néppárt nevében, tehát elveszti a Költségvetési és Ellenőrzési Bizottságban betöltött alelnöki mandátumát is.

A szavazást a frakción belül azért került sor, mert korábban 40 képviselőtársa a kizárását kezdeményezte.  Az ok az volt, hogy Deutsch Tamás egy tévéműsorban az ÁVÓ-hoz és a náci Gestapohoz hasonlította Manfred Weber egyes kijelentéseinek stílusát. Deutsch Tamás - bár a nyilvánosságban tiltakozott az eljárás ellen, és tagadta, hogy bármi oka volna a bocsánatkérésére - kétszer is bocsánatot kért.

Szájer József bukása után Deutsch Tamás vette át a fideszes, tehát a magyar néppárti delegáció vezetését. Ebből kifolyólag egy olyan személy vezeti a magyar néppárti delegációt, aki néppárti tagságából fakadó jogait nem gyakorolhatja.

Via Eurológus.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások