Hirdetés

Feldíszítették az Elnökök Ligetét

Feldíszítették az Elnökök Ligetét

2019. május 25. - 11:28

 

Az európai parlamenti választásra készülve a Világos Veszprémért Mozgalom tagjai rendbe tették és uniós zászlókkal díszítették fel a Színházkertben található Elnökök Ligetét.

Hirdetés

Az Elnökök Ligetét Göncz Árpád akkori köztársasági elnök javaslatára hozták létre 2000 áprilisában a veszprémi Színházkertben. Magyarországon rendezték ekkor a közép-európai államfők hetedik csúcstalálkozóját, és az államfők, illetve képviselőik Veszprémbe is ellátogattak, majd tizenkét fát ültettek el együttműködésük és a jövőbe vetett hitük szimbólumaként. Amikor Göncz Árpád meghalt, sok veszprémi az Elnökök Ligetében rótta le tiszteletét, Árpi bácsi fájánál.

A Világos Veszprémért Mozgalom az évek során egyfajta önkéntes „gazdájává" vált a területnek, rendszeresen gondozzák és pótolják a hiányzó fákat is. Kezdeményezésükre a települési értéktárba is bekerült  az Elnökök Ligete, mint szellemi és kulturális örökség.

Sajnálatos, hogy a városvezetés nem tekintette feladatának, hogy legalább az EP-választásra készülve rendbe tegye a területet, amely az Európához való tartozásunkat is szimbolizálja. A Világos Veszprémért Mozgalom tagjai azonban ma megtették helyettük is, és a rendrakás mellett kék zászlókkal díszítették fel a ligetet.


A liget rajongói közül három már az Európai Unióba született

 


 
Hirdetés

Friss hozzászólások