Hirdetés

Fekete-Győr elmondta, hogy a Momentum milyen feltétellel támogatná a közös listát

Fekete-Győr elmondta, hogy a Momentum milyen feltétellel támogatná a közös listát

2020. szeptember 24. - 12:33
0 komment

 

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke az ATV csütörtök reggeli műsorában beszélt többek között a 2022-es választás ellenzéki együttműködéséről, írja a 444.

Forrás: Facebook/Fekete-Győr András

Hirdetés

Fekete-Győr András azt mondta, hogy még nem dőlt el, hogy egy vagy több listát állítanak-e az ellenzéki pártok, és szerinte nem is ez a legfontosabb kérdés, mert az egyéni jelöltek esetében fontosabb, hogy ne induljanak egymás ellen.

Ha csak egy lista lenne, akkor a Momentum feltétele az volna, hogy ne legyenek rajta olyanok, akiket valaha csaláson értek, illetve megkárosították az adófizetőket. Példaként a szocialista képviselő Tóth Csabát említette, őt nem engednék fel a közös listára. (Tóth ellen bő tíz éve nyomoztak közokirat-hamisítás miatt, a Vas megyei MSZP tagságát duzzasztotta fel fiktív belépőkkel az akkori gyanú szerint, fél évre ki is zárták a pártból, de később tisztázta magát, és az ügyészség sem tudta bizonyítani, hogy a csalást elkövette. 2014-ben és 2018-ban Zuglóban parlamenti képviselőnek választották, addigra már újra MSZP-s színekben.) Fekete-Győr szerint Tóth egyéni képviselőjelölt ettől még lehet, ha a körzetében megnyeri az előválasztást.

Faggatták a Momentum elnökét arról is, hogy ki lehetne közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de nem nagyon mondott senkit. Konkrét kérdésre nem zárta ki a DK-s Dobrev Klára vagy a hódmezővásárhelyi független polgármester Márki-Zay Péter támogatását, de akár önmaga, vagy párttársa, Donáth Anna jelölését sem.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások