Hirdetés

Február elsején kinyit Olaszország

Február elsején kinyit Olaszország

2021. január 30. - 14:51
0 komment

 

Olaszország teljes területén kinyitnak a vendéglátóhelyek és a múzeumok, valamint egy régió sincsen már a kifejezetten veszélyes ’vörös’ kategóriában.

Stock photo

Hirdetés

„Ismét engedélyezik a vendéglátás működését napközben: újranyitnak a hónapok óta kizárólag elvitelre dolgozó bárok, kávéházak, éttermek, és este hat óráig fogadhatják a vendégeket a megfelelő biztonsági távolság betartásával. Hétközben újranyitnak a bevásárlóközpontok, hétvégén azonban továbbra is zárva kell tartsanak. Engedélyezett a városok, települések közötti közlekedés is az egyes régiókon belül. Az olasz múzeumok is hétfőtől péntekig előzetes foglalással látogathatók.”, írja a 24.hu.

A korlátozások persze nem tűnnek el véglegesen, az éjszakai kijárási tilalom este 10 és reggel 6 óra közt például megmarad, valamint eleinte még a tartományok közti közlekedés sem lesz engedélyezve. Az olasz egészségügyi vészhelyzet egyébként a napokban ér egy éves évfordulójához, és még most is több régió a ’narancssárga’ azaz a közepesen veszélyes terület címkével van ellátva.

„A november első hetétől alkalmazott szigorú korlátozások oldását az olasz egészségügyi hatóságok szerint a javuló járványadatok teszik lehetővé. A napi esetszám továbbra is 15 ezer körüli, az elhunytak száma túllépte a 87 ezret, de a hivatalos számok a kórházak telítettségének enyhülését mutatják.”


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások